ШОЈГУ ПОРУЧИО НЕМЦИМА: Нека вам дедови кажу како сте пролазили са Русијом

Поделите:

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу посавјетовао је Њемачку да не разговарају са Русијом са позиције силе, већ да се сјете поука из историје.

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу посавјетовао је Њемачкој да не разговарају са Русијом са позиције силе, већ да се сјете поука из историје.

„Што се тиче изјава, ако говоримо конкретно о Њемачкој, прије него што изговоре такве ријечи, треба да се врате у историју. И након свега што је Њемачка урадила нашој земљи, мислим да тамо наредних 200 година не би требало о томе да говоре, не би требало да дају изјаве. Нећу говорити оштрије и грубље, мислим да сте ме разумијели“, одговорио је Шојгу на питање новинара да прокоментарише изјаву Њемачке министарке одбране да са Русијом не треба разговарати са позиције силе.

Министар је рекао и да би било пожељно да се сјете историје, прије него што почну да дају савјете о разговору са Русијом са позиције силе.

„То што се тиче разговора са позиције силе: опет се вратите у историју. Ако сами не читате, питајте дједове: како је то разговарати са Русијом са позиције силе. Они вам могу испричати“, посавјетовао је Шојгу.

Раније је министарка одбране Њемачке Урсула фон дер Лајен позвала да се покаже оштрији став према Русији.

РТРС
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here