Шокантна исповест бившег пилота ЈНА: Три пута сам се срео с ванземаљцима!

Поделите:

Пуковник Суад Хамзић, био је један од пилота ЈНА чија су специјалност били неидентификовани летећи објекти на небу Југославија. Четрдесет година касније, јасно се сећа свих сусрета са ванземаљцима

Суад Хамзић тврди да је лично имао три блиска сусрета са летећим тањирима
Средином осамдесетих година, у Ратном ваздухопловству у Београду, успостављена је организација која се бавила сусретима пилота тадашње ЈНА са неидентификованим летећим објектима. Били су приморани на такав потез зато што су се пилоти често сусретали на небу са летећим објектима чију структуру и брзину нису могли објаснити.
У разговору за Новости, пензионисани пуковник Суад Хамзић тврди да је лично имао три блиска сусрета са летећим тањирима.
– Најупечатљивији ми је остао онај од 20. августа 1970. године, када сам у двоседу Миг 21 са пилотом Душаном Стипићем имао блиски сусрет са таквом летеелицом изнад Плашког. Послали су нас после узбуне радарског центра и врло брзо смо успоставили визуелни контакт са објектом, врло великим, који је исијавао. Пењали смо се надзвучном брзином, али никако нисмо могли проценити његову висину. Проценио сам да је на неких 22.000 метара, а у једном тренутку је тај лебдећи објект кога смо гледали убрзао и нестао. Изгубио се и са радара – тврди Хамзић.
Неколико месеци касније, сличан објекат је лебдео изнад аеродрома у Бихаћу, а након што га је угледала група пилота са земље, нестао је на исти начин. Почетком 1974. године током ноћног лета око Карловца, пролетео је поред светлећег НЛО-а. Један од најбизарнијих забележених догађаја југословенског ратног ваздухопловства ипак се догодио у прољеће 1975. године:
– Пилот Родољуб Гајић Роћко је у бришућем лету на потезу Босанска Крупа – Бањалука – Србац – Дуга Реса – Рековац, код Приједора имао “судар” са саобраћајним знаком на локалном путу. Пошто је огребао знак, при брзини од 800 километара на сат пролетео је испод далековода, а затим је мирно слетео на бихаћки аеродром. Роћка је одало оштећење на крилу авиона, али и усмена пријава Саобраћајне полиције из Приједора. Кажњен је забраном летења од меесец дана – наводи Хамзић.

Поделите:

5 Коментари

  1. Treci razred osnovne skole, put u skolu, jutro, pogled je u hodu prema istoku, veliko brdo, sunce “visine” par metara iznad brda i: iznenada- zaprepascujuca brzina!- potez od shevera prema jugu, par metara:iznad Sunca, s desne strane polozaja Sunca, za tili tren stade, postoja desetak sekundi i “nevidljivom” brzinom nestade ka jugu; kao izduzeni tanjir, svjetlosmedje boje… I sada mi u ocima tiho treptanje istog dok je tih nekoliko sekundi stajao…

  2. mnogi ljudi ne veruju da postoje inteligentnija bića od ljudova……
    Pa zato nas i odgajaju da bi im bili zanimljivi…..
    Čim bi svi shvatili da su izvajani po njihovoj zamisli onda bi se mnogi osvestili i ukapirali svoje mane u odnosu na prototip…..
    Ovako nad drže na uzdi da se zauzdavamo u neznanju..

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here