ШОKАНТНО ПРИЗНАЊЕ НАТО ПИЛОТА: У Србији је почињен ЗЛОЧИН ВЕKА

Поделите:

Бивши борбени пилот НАТО Доменико Леђеро изнео је доказе о узрочно-последичној вези између осиромашеног уранијума и оболевања војника који су 1999. године у саствау НАТО боравили на бомбардованој страни KиМ.

– Од последица удисања осиромашеног уранијума на Kосову је до сада умрло 350 италијанских војника, а још 7.500 тадашњих војника болује од канцера јер су били изложени овом убилачком хемијском елементу. Не могу ни да замислим какве су последице сносили становници Kосова, где су бачене бомбе са осиромашеним уранијумом – рекао је Леђеро у Нишу на првом међународном симпозијуму „последице бомбардовања СР Југославије осиромашеним уранијумом 1999“.

Он каже да се последице учешћа у мисији „Милосрдни анђео“ тек сад виде.
Донето 80 пресуда

– Бомбе са уранијумом су избацивали амерички авиони А-10 и хеликоптери „апачи“. Наше доказе да су италијански војници били жртве бомби са осиромашеним уранијумом су прихватиле све међународне медицинске организације које се баве проучавањем овог питања – тврди Леђеро, који је члан италијанске комисије за истраживање последица бомбардовања осиромашеним уранијумом.

Он је додао да је досад пред судовима у Италији донето 80 пресуда против министарства одбране, којима је доказана узрочно последична веза између тих бомби и оболевања војника.
Могу да туже сви болесни

Председник удружења грађана Осиромашени уранијум Свето Ного најавио је да ће наредних месеци бити формиране радне групе које ће писати тужбе српских грађана оболелих од карцинома против земаља чланица НАТО које су бомбардовале Србију осиромашеним уранијумом. Прве појединачне тужбе, како каже, треба очекивати крајем септембра и почетком октобра.

Право да туже НАТО имаће сви грађани Србије који сумњају да су због осиромашеног уранијума оболели од канцера, као и наследници преминулих од канцера, објаснио је адвокат Срђан Алексић.
Он је истакао да за судске процесе против НАТО за грађане Србије је најбитније то што је италијански суд потврдио узрочно-последичну везу између осиромашеног уранијума и оболевања војника који су боравили на бомбардованој територији KиМ.

– Војницима оболелим од канцера и породицама преминулих суд у Италији одобрио је надокнаду штете у висини од 200.000 до 500.000 евра. МИ ћемо тражити исту одштету за наше грађане – рекао је Алексић.
Србија данас

Поделите:

2 Коментари

 1. uf koliko ce tu bitangi da se javi koje uranijum nikad nisu ni videle …..
  celog veka smrdeli po kafanama i cepali Marlboro po 3 pakla……
  naravno dobili kancer pa ko vele eto zgodne prilike da naplatimo bombardovanje pa da profitiramo boemski zivot…..
  onaj ko zaista ima posledice od uranijuma i plutonijuma su tek nerodjena deca ,prakticno u obliku fetusa…..
  jer svako zna da plutonijum ima daleko razornije dejstvo od uranijuma jer na duge staze menja raspored hromozoma u DNK lancu….
  ovako lovu ce da pokupe pijane karcenogene duvandzije a deca koja imaju u sebi razoren DNK ima da se raspadaju krivi kostiju i nepokretno rodjena…..
  njih niko nece ni pitati zbog cega su bolesna jer njihovi roditelji nemaju kancer u sebi vec nesto mnogo gore od toga….
  razoren DNK a to nije na spisku za naplatu…

 2. posle ce lopine natovske samo da zatvore sudove i kazu isplatili smo sve ostecene i njihove potomke…..
  cao bambini vise nemamo nista sa vama,platili smo vam ceo lumperaj,daj drugu turu pica kuca casti..
  a deca sto ce kilava i nepokretna da se radjaju puj pike ne vazi….

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here