Сороша су некада зликовцем сматрали само десничари

Поделите:

“Сорош је представљен као негативац јер је ефикасан”, каже Стивен Бенон

Неколико сати пошто су га прошлог месеца обавестили да је експлозивна направа стигла у његов дом у предграђу Њујорка, Џорџа Сороша, милијардера инвеститора и донатора демократа позвао је колега како би поразговарали о другој претњи: нападу ауторитарне мађарске владе на универзитет који је основао.

Покушај напада у Њујорку – за који се касније испоставило да је део таласа напада на истакнуте критичаре америчког председника Доналда Трампа – није поменут. Али није случајност да Сорос наиђе на исто жестоко непријатељство у истом тренутку у две земље удаљене хиљадама километара.

На обе стране Атлантика активисти и политичке фигуре деснице провели су године правећи од Сороша персонификацију свега што презиру. Kористећи једва прикривен антисемитизам они су од њега направили покретачки ум “глобалистичког” покрета, левичарског радикала који жели да поткопа естаблишмент и разводни белу, хришћанску природу њихових друштава преко имиграната. Том приликом они су своју визију Сороса, 88, из мрачних углова интернета и радио емисија убацили у центар политичке дебате.

“Сорош је представљен као негативац јер је ефикасан”, каже Стивен Бенон, Трампов бивши стратег и саветник у Белој кући који сада покушава да промовише националистички покрет у Европи и САД који би био противтежа Соросовом утицају изграђеном на левичарским тенденцијама.

Њујорк Тајмс

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here