Спирић: Без подршке Србије нема опстанка Срба на КиМ

Поделите:

Председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић изјавио је да једино Српска листа има подршку званичног Београда, а да без Београда нема ни опстанка Срба на Косову и Метохији.

Привремени орган општине Косовска Митровица, установе, предузећа и школе у овом граду које функционишу по законима Републике Србије, дале су пуну подршку Српској листи, изјавио је Спирић накој састанка са руководством ових институција, којем су присуствовали неки од кандидата Српске листе за посланике.

“Једино кандидати Српске листе су гарант нашег даљег функционисања, не само Привременог органа него свих важних институција Републике Србије. Једино Српска листа има подршку Београда и тако ће бити и остати. Морамо бити свесни чињенице да без подршке Београда нема нашег опстанка”, нагласио је Спирић.

Указао је да је Србија више него икада заинтересована да помогне свом народу на Косову и Метохији.

“Српска је засигурно један политички субјекат уз чије присуство, надамо се, у наредном периоду Приштина неће моћи више да опструише ни формирање Заједнице српских општина, ни сва она права која су загарантована када је у питању српски народ у јужној српској покрајини”, навео је Спирић.

Сматра да је одговорна и одлучна политика Владе Србије показатељ да постоји нада за наше даље функционисање, али да је судбина у нашим рукама и да “на предстојећим изборима морамо подржати оно што је и држава Србија подржала – Српску листу”.

Танјуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here