СПЛИТ: Главна забава на карневалу камион са „ватерполистима Црвене Звезде“ које бацају у море!

Поделите:

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцјењује као један од многих доказа србомржње чињеницу да је на традиционалном карневалу у Каштелима близу Сплита главна забава био камион са наводним „ватерполистима `Црвене звезде`“, које бацају у море и туку палицама.

Линта у саопштењу напомиње да се „у проусташкој карневалској поворци провезао камион са машкарама обученим у црвено-бијеле дресове, а све је било пропраћено Бајагином пјесмом „Звезда“, при чему је један такозвани звездаш скочио у море, што је била јасна алузија на надавни напад на ватерполисте „Црвене звезде“ на сплитској риви.

– Циљ срамне представе био је да се исмевају и омаловаже ватерполисти `Црвене звезде` и да се пошаље јасна порука да су претње, увреде и физички напади на Србе оправдани и дозвољени – истиче Линта.

Линта наводи да је окупљени народ на карневалу у Каштелима „са одушевљењем пратио ову шовинистичку представу, што потврђује неспорну тезу да је већина Хрвата усташки настројена“.

Он подсјећа да је анкета хрватске телевизије РТЛ из августа прошле године „потврдила да већина Хрвата подржава главног промотера злочиначке усташке идеологије Марка Перковића Томпсона, а тиме и извршени геноцид над Србима у НДХ и протјеривање пола милиона Срба деведесетих година прошлог вијека“.

Линта посебно наглашава трагичну чињеницу да је „велика већина хрватске омладине проусташки оријентисана, што је потврдило истраживање које су 2015. године спровели Институт за друштвена истраживања у Загребу и хрватска невладина организација Гонг“.

Према том истраживању, 71 одсто ученика завршних средњих школа у Хрватској сматра да НДХ није била фашистичка творевина.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here