Сплит: Специјалци онемогућили хулигане да прекину Бајагин концерт

Поделите:

Око 200 хулигана спречена су да упадну и онемогуће концерт београдске рок групе “Бајага и инструктори” на другој вечери манифестације “Сан сустипанске ноћи”, пише сплитска “Слободна Далмација”.

Било је најава да би до оваквог инцидента могло доћи, подсећа Слободна Далмацијаи додаје да су се сат времена пре званичног почетка концерта на Матејушци могли видети хулигани у групи од њих 150 до 200, који су имали намеру да уђу и прекину Бајагин концерт.

Грађани су, како се наводи, помислили да је то увертира пред фудбалску утакмицу Хајдука и бугарског Левског.

Није тешко замислити, пише Слободна Далмација, шта би било да је међу хиљаде људи долетела некаква сигнална ракета, бакља или камен, какав би стампедо настао.

“План им је био да се на било који начин приближе месту концерта, било каруселом, било пешице, па чак и чамцима и да онда међу публику убаце и било шта – бенгалку, сигналну ракету, сузавац, топовски удар”, пише лист.

Ипак, полиција је, како се наводи, “одрадила фантастичан посао” што се тиче обезбеђења па на Сустипану и шире није забележен ниједан инцидент, а Бајагин концерт је протекао у лепој и веселој атмосфери.

Tанјуг

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here