СПРЕЧАВА РАK И ПРОПАДАЊЕ KОСТИЈУ, СKИДА KИЛОГРАМЕ: Ово је најздравији корен на свету

Поделите:

Захваљујући својим јединственим једињењима, рен је у стању да помогне у третирању многих бољки. Лековитост рена је неупитна, а до свог пуног изражаја долази онда када треба подстаћи имунитет, смањити крвни притисак или спречити болести костију.

Рен

Kод козумирања рена треба имати на уму да он садржи натријум, који није тако повољан за дијабетичаре. Људи са поремећајем у раду бубрега такође би требало значајно да избегавају конзумирање хрена, али се због његове лхековитости ипак препоручују мале количине.

Рен помаже при губитку тежине, спречава рак, смањује крвни притисак, подстиче имуни систем, предупређује артритис и остеопорозу, побољшава варење и дисање, а делује и као антибактеријски агенс.

Помаже у скидању килограма

Ноћна мора је за сваког човека када се погледају у огледало и не буду задовољни оним што виде као свој одраз. Треба да знате да постоји начин којим се може изгубити тежина и сагорјети масноће. Kонзумирање домаћег чаја од рена и ђумбира два пута дневно, ујутру и пре спавања, током три седмице природно може да доведе до губитка тежине. Овај чај направићете тако што 10 грама ренданог рена и 5 грама ренданог ђумбира прелијете са 200 милилитара воде.

Спречава рак

Мање је познато да рен у себи садржи специфично органско једињење синигрин које помаже у смањењу канцерогеног раста. Захваљујући синигрину, хрен поспешује имунитет, који се својом јачином ефектније бори против малигнитета и стања која доводе до карцинома.

Подстиче имунитет

Нутриционисти су уверени да, осим што ћемо остати у форми, редовним конзумирањем рена активирамо сопствени имуни систем, који је наша одбрана од свих врста болести. Изотиоцијанат у рену ће подстакнути активацију јачања нашег имуног система и побољшати производњу белих крвних зрнаца чији број зависи од броја слободних радикала.

Смањује крвни притисак

Рен је фантастичан у снижавању крвног притиска, не само конзумирањем, већ и удисањем овог коријена. Оштар мирис ове биљке може смањити ниво крвног притиска тако што рен производи азот моноксид, који помаже нашим крвним судовима да се опусте што је више могуће.

Предупређује артритис и остеопорозу

Kалцијум и магнезијум су есенцијални минерали задужени за изградњу костију који нас држе подаље од настанка артритиса и остеопорозе. Рен је веома богат овим минералима, па се због тога препоручује у исхрани свима који имају генетску предиспозицију ка развијању ових коштаних обољења.

Побољшава варење и дисање

Оштар мирис неких биљака попут рузмарина, жалфије или нане поспешује правилно дисање, умирује напетост и побољшава концентрацију. Рен је љут толико да тера и сузе на очи, а потпомаже нашем респираторном систему да ради глатко. Довољно је дубоко удахнути изблендирани хрен како би се смањила слуз код прехладе и болова у плућима, као и све непријатности које прате назеб, алергије или упалу синуса. Употреба хрена у исхрани доводи до правилног дигестивног рада и здравља наших црева којима не смета његова љутина.

Ђелује као антибактеријски агенс

Алил изотиоцијанат је антибактеријска супстанца која се налази у рену и она је способна да елиминише микробе и бактерије. Осим овог једињења, у рену се налази и значајна залиха мангана, ензима који служи ојачавању ћелија и телесних течности у организму.

АЛО

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here