Срамота из Крагујевца измештена у Ковилово

Поделите:

Квалификациони турнир за Светско првенство женских јуниорских репрезентација, на коме учествују Србија и такозвана држава Косово, премештен је из Крагујевца у Ковилово, потврђено је Танјугу из Рукометног савеза Србије.

Меч двеју селекција, који је изазвао велику помпу после одлуке да се не истичу национална обележја и химне, одиграће се у Спортском центру Ковилово у петак од 16 сати.

Рукометни савез Косова и Метохије саопштио је да одлука да се квалификациони турнир јуниорки за СП „премести“ из Крагујевца у Ковилово није донела ништа више или боље од онога што је донела прва одлука, а то је осећај издаје, осрамоћености и понижења.

У саопштењу које је потписао председник УО РСКиМ Славољуб Мандић, пита се зар је једини начин да се овој поражавајућој одлуци стане на пут тај што ће се „замазати очи“ свима, тако што ће се из Крагујевца турнир преместити у Ковилово — у престоницу Србије, Београд.

„Прављење уступака непостојећој држави Косово не сме да буде наша пракса и модел понашања, јер то може само да значи да неко покушава ’на мала врата‘ да призна постојање нечега што не постоји. Без химне, државних обележја и навијача, овај турнир биће само пораз, нова срамота и бол у срцу свих којима је Косово и Метохија дедовина, љубав и светиња“, наводи се у саопштењу.

Поред Србије и косовске селекције, на турниру учествују и њихове вршњакиње (генерација 1998) из Норвешке и Словачке.

Само победник квалификационог турнира пласираће се на Светско првенство у мађарском Ђеру.

 

Танјуг

Поделите:

1 коментар

  1. Изјава ,,Зашто је Милошевић сахрањен као пас…,, повлачи много питања.Сада почиње хајка на све редом који се сећају своје вере,имена, историје….
    . Који се сећају Милошевића и оних што су му љубили скуте па га продали за шарене лаже.Почиње хајка на све који неће да забораве да су Људи Божји.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here