SRAMOTA: Skot o generalu Lazareviću na čelu „Besmrtnog puka“

Podelite:

Američki ambasador u Beogradu Kajl Skot smatra da je sramotno što je penzionisani vojni general Vladimir Lazarević u utorak u Nišu predvodio marš „Bemrtnog puka“, povodom obeležavanja Dana pobede, podsećajući da je Lazarević osuđen za ratne zločine.

„Sramota je da osuđeni ratni zločinac korača ispred onih koji žele da odaju počast saveznicima koji su umirali boreći se za pravdu i mir u Evropi. Dan Evrope = evropske vrednosti“, naveo je Skot na svom nalogu na Tviteru, uz objavu fotografije na kojoj Lazareviću pridržava kaput generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković, preonosi Tanjug.

General Lazarević koji je nekadašnji komandant Prištinskog korpusa i Treće armije, pred Haškim tribunalom je osuđen za zločine protiv čovečnosti, kršenja zakona i običaja ratovanja i druga nehumana dela na 14 godina zatvora.

​Pušten je na uslovnu slobodu u decembru 2015. nakon, što je više od 10 godina proveo u pritvoru Tribunala u Sheveningenu.

rs.sputniknews.com
Podelite:

5 Komentari

  1. Sramota je što takvi skotovi jedu srpski hleb! Ako Amerikanci nemaju čist obraz general Lazazarević ga ima. Suđen je i osuđen od nelegalnog suda, odnosno, kvazi suda. Ako je taj sud pravedan, po Skotu, što Amerikanci ne dadoše ni jednog svog zločinca da im taj sud sudi? Bar Amerikanci, tih zločinaca, imaju koliko sav ostali svet.

  2. Kako je nelegalan sud kad je pod pokrvireljstvom Ujedinjenih Nacija i kad ga je Srbija priznala. Pazite se takbih majmunskih komentara. Takvi kao ti se bore da srba do jednog nestane na Kosovu.

  3. Koj si ti bre Velimire,nekakav NVO-ovca kada ovakve ogavnosti pises skrivajuci se iza brige za Srbe na KiM do kojih ti je stalo koliko i siptarima.Srbija ge jeste priznala u vreme Milosevica,ali nije i osnovala a jeste Anglosaksonska krvolocna armada koja je i naciste prevazisla u zadnjih nekoliko vekova do danasnjega dana a taj isti sud nema ingerencije nad njihovim zlocina vec selektivno prema ekenomsko-politickim potrebama i to je za tebe opravdano jer je profitabilno za tvoje gazde.Sram te bilo,judo iskariotski

  4. Vrlo se dobro zna zasto je taj sud osnovan. Ako ga jr Stbija priznala, onda pricati protiv njega nije produktivno i koristi se samo za rusku propagandu. Eto Seselj isto tako prica mrzi nekakve anglo-saksonce (uzgred ako govorimo o NATO, pet pravodlavnih zemalja je tamo) a gde god mu je prljava njuska krocila Srba vise nema. Ovaj sajt vodi Putinovsku propagandu.ovo su ciste budalastine sta vi lupetate.

  5. Vama se ceo svet svodi na postojanje nekih patriota i nrkih NVO koji sede u nekim kancelarijama i ptimaju neke pare zbog kojih iako su u stvari za rusku stvar oni su za neku zapadnu. A ima i onih kojima je zapadna stvar, stvar logike. Kao u fudbalu, ako stalno dovodis pijane igrace u tim, pa gubis, mozda je poenta dovesti trezne igrace u tim…

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here