Срамотна цензура: Нема места за сјећање на НАТО жртве у Подгорици

Поделите:

Без обзира на то што се у Црној Гори максимално покушава запоставити и цензурисати тема НАТО агресије и злочини које је НАТО пакт починио 1999. године, од којих и дан данас грађани Црне Горе страдају, неће утицати на народно сјећање

Двадесетогодишњицу злочиначког НАТО бомбардовања Црна Гора дочекује шизофрено. Чини се да се сада, када је ова држава постала чланица НАТО-а, о жртвама бомбардовања се не смије говорити. Слично забрани постављања билборда у знак сјећања на страдале из Мурина прошле године, ове године у Подгорици нису могли бити постављени билборди у име обиљежавања крваве годишњице за наш народ, са последицама и жртвама које НАТО бомбардовање и данас односи.

Kоординатор за међународну сарадњу у Мировном покрету„Не у рат, не у НАТО“ Игор Дамјановић казао је за ИН4С да локације за Подгорицу нису могли да добију.

„Мировни покрет ‘Не у НАТО’ и његове чланице ‘Ветерани 63. падобранске бригаде у Црној Гори’ , НВО ‘Бесмртни пук Црне Горе’ и НВО ‘Михољски збор’ ће организовати у знак сјећања на овај трагичан датум наше историје двије академије у манастиру Михољска превлака и храму Христовог васкресења„, објашњава Дамјановић и додаје:

„За потребе обавештавања јавности о нашим манифестацијама и уопште подсјећања на тај трагични датум наше историје, који је у души сваког грађанина Црне Горе оставио последице које се трпе и до данашњег дана, затражили смо три билборд локације у Подгорици“.

Међутим, из фирме „Метрополис“ одговорено им је да је „та тема за њих неприхватљива, недопустива и да они не дозвољавају рекламу политичких тема, сем у вријеме изборних кампања“.

Одговор фирме „Метрополис“

„Да ли је подсјећање на НАТО агресију политичка тема или је овдје ријеч о једној срамотној цензури у којој су чак и нека комерцијална лица као што је ‘Метрополис’ укључена, остављам вашим читаоцима да одлуче сами“, казао је он.

Билборди на приморју

Треба ипак подсјетити да је прије само двије године Подгорица била преплављена билбордима и рекламним садржајима који су промовисали НАТО. Подсјећање на њихове злочине, изгледа да представља проблем.

Рекламни НАТО билборд уочи анексије Црне Горе у НАТО
 

Дамајановић истиче да су у околини Тивта добили затражене три билборд локације.

„Добили смо их без икаквих проблема. Без обзира на то што се у Црној Гори максимално покушава запоставити и цензурисати тема НАТО агресије и злочини које је НАТО пакт починио 1999. године, од којих и дан данас грађани Црне Горе страдају, неће утицати на народно сјећање“, поручио је Дамјановић.

Билборди на приморју

IN4S

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here