Срби на косовским изборима остварили три главна циља

Поделите:

Председник Српске листе Славко Симић изјавио је данас у Косовској Митровици да је ова странка на ванредним косовским изборима у недељу остварила главни политички циљ и да су, према најновијим подацима, освојили девет од десет места резервисаних за Србе.

Симић је рекао да је Српска листа са више од 40.000 гласова забележила рекордан број освојених гласова за српску партију на КиМ и да ће у будућем сазиву косовског парламента имати довољно посланика да спречи промену устава, промену граница наше земље и да се супротставе формирању такозване косовске војске.

„Упркос немогућим условима, томе што је за друге листе радио целокупан албански естаблишмент и готово целокупна међународна заједница, са огромним финансијским, политичким и медијским ресурсима, повећали смо број гласова за више хиљада“, рекао је он.

Симић је на конференцији за новинаре у Косовској Митровици казао да је према подацима Српске листе са скоро сто одсто обрађених бирачких места, Српска листа освојила 40.886 гласова, Прогресивно демократска странка 1.408, Самостална либерална странка 3.113 и Партија косовских Срба 1.941 глас.

„То значи да ће посланички клуб Српске листе, по овим бројевима, заједно са представником Горанаца, вероватно имати десет посланика, што је за једног посланика више него у претходном сазиву“, нагласио је председник Српске листе.

Он је навео да је упитно само да ли ће посланички клуб имати девет или десет посланика, с обзиром да се очекује бројање и тзв. условних гласова где, како је рекао, очекује додатни раст броја гласова.

Симић није искључио да због, како је навео, малих бројева гласова који су потребни због специфичног система који фаворизује мање листе, још једна од листа добије мандат.

„У име Српске листе желим још једном да се захвалим грађанима. Убедљивом победом, Српска листа је постала опуномоћени представник српског народа у покрајинским институцијама, где ћемо се борити да поверење и очекивања грађана и наше државе Србије остваримо“, закључио је Симић.

 

Танјуг    

Поделите:

2 Коментари

  1. Сад је 6:0 за Вућича. Дао им је границу, царине, тел. број…жестоко водимо. А судије, наши западни пријатељи, стално свирају пенале за нас….шетамо се по казненом простору, нема офсајда…пријатељство је велика ствар.

    Још да им трасирамо пут до Ниша да се људи не пате кад долазе и купују српску земљу, станове и фирме….ова наааајбоља стратегија нас је одвела да смо толокио силно узнапредовали, да смо отворили нааајбоља поглавља за ЕУ која се распада. И то Енглези су нам саветници….да уђемо иако они излазе. То је процес….не можеш одмах изаћи, прво треба ући да би изашао. Прво треба да се растури Југо-славија, па онда да се уједињује у ЕУ. Нааајбољи смо, живели ми, живели, живели!!!! Урааа!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here