СРБИ НЕПРИЈАТЕЉИ, А ТУРЦИ БРАЋА – Подгорица се побратимила са Анкаром

Поделите:

Градоначелник Подгорице Иван Вуковић и вршилац дужности градоначелника Анкаре Али Гокшин потписали су данас у Анкари Споразум о братимљењу два града.

– У претходном периоду постављен је снажан темељ политичке, економске и културне сарадње између Црне Горе и Турске, као и Подгорице и Анкаре, о чему сведочи присуство великог броја турских привредника у Подгорици, деловање турског културног центра Јунус Емре и Турске агенције за изградњу и развој ТИКА, те све већи број турских туриста у нашем граду. У том смислу, данашње потписивање Споразума о братимљењу главних градова две државе представља основ за даље јачање наших односа – изјавио је Вуковић, пренео је портал ЦдМ.ме.

Он је навео да Црну Гору и Турску, баш као и Подгорицу и Анкару, много тога повезује.

– Најстарији део Подгорице – Стара варош, настала је за време Отоманске империје, а људи са простора данашње Турске оставили су врло дубок идентитетски траг у нашој историји. Црна Гора и Подгорица представљају средине које су изразито мултиетничке, мултинационалне и мултиконфенсионалне и то је богатство којим се веома поносимо и које желимо додатно да афирмишемо – истакао је Вуковић.

ВД градонацелника Анкаре је истакао да је Споразум између тог града и Подгорице још једна потврда пријатељства две државе.

alo

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here