Срби смислили како да избегну плаћање казне за јурцање по ауто-путу

Поделите:

Од недавно се мери средња брзина кретања возила на ауто-путевима на основу времена проласка кроз наплатне рампе, а од овог понедељка почело се и са кажњавањем возача који не поштују прописана ограничења.

Још откако су надлежни најавили увођење ове мере, на друштвеним мрежама се подигла велика галама. Данима се водила полемика око тога да ли је ово заиста неопходно, а они који имају “лаку ногу” на гасу били су пуни идеја како да преваре полицију.

Идеје су биле бројне – од тога да јурцају, па да попију кафу на некој пумпи како би при доласку на наплатну рампу изгледало као да су ишли прописаних 120 километара на час?!?! Међутим, изгледа да за тим нема потребе.

Наиме, од јуче друштвеним мрежама кружи статус једног грађанина, који је открио како можете и даље да јурцате, а да казну уопште не платите.

“Kажем сад жени на рампи да сам изгубио картицу и питам је шта да радимо. Kаже: “Платиш најдаљу релацију”. А просечна брзина? Kаже ми да нема како да очита”, наводи се у статусу који кружи мрежама.

То значи да, уколико сте се упутили из Београда за Пожаревац и добро сте нагазили гас, по доласку на рампу можете да кажете да сте изгубили картицу и платићете само 610 динара (колико кошта путарина од Пожаревца до Ниша). Ако сте кренули према Руми, платићете само 250 динара.

Наравно, уколико имате ЕНП, ово не можете да радите.

Свакако, наш је савет да ову превару никако не примењујете, јер ограничења брзине постоје са разлогом! И морате бити свесни да несавесном вожњом угрожавате свој, али и живот других учесника у саобраћају.

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here