Срби условљавају Харадинаја

Поделите:

Српска листа, која у косовском парламенту има девет посланика, избор Рамуша Харадинаја за премијера условљава формирањем Заједнице српских општина, пише приштински „Зери“, позивајући се на своје изворе.

Српска листа, наиме, још није одлучила којег кандидата ће подржати за премијера, а како је раније саопштено та странка ће то одлучити када мандатар буде именован, односно након консултација са Београдом.

Посланик Српске листе Саша Милосављевић изјавио је јуче да Српска листа још није одлучила ни да ли ће гласати за реизбор Кадрија Весељија, који се спомиње као могући кандидат велике, тзв. ратне коалиције, за председника косовског парламента.

Након што се регистровао као посланик косовске скупштине, заменик лидера Демократске партије Косова Енвер Хоџај изразио је наду да ће се Српска листа придружити коалицији окупљеној око ДПК-а, чији је кандидат за премијера Харадинај, за којим је Србија расписала потерницу због ратних злочина над српским цивилима.

Иначе, формирање Заједнице српских општина је обавеза која произлази из Бриселског споразума који су потписали Београд и Приштина.

 

Танјуг

Поделите:

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here