СРБИЈА НА ДНУ: РИЈАЛИТИ САХРАНА СРБИЈЕ!

Поделите:

Ријалити програми у Србији дотакли су дно. После секса уживо, физичког разрачунавања и трудноће Миљане Кулић у Паровима, сада је на ред дошла и уживо сахрана. РТВ Пинк преносио је сахрану Милоша Коцкара, оца учеснице Задруге Кристине Кије Коцкар, која је на гробљу чак држала и конференцију за новинаре заједно са још увек законитим супругом Слободаном Радовановићем.

Сахрана на Темишварском гробљу каснила је двадесетак минута јер се чекало да проради линк како би могао да иде уживо пренос. Гледаност је скочила до неба, Жељко Митровић, власник ружичасте телевизије, задовољно трља руке, јер је чак и сахрану несрећног човека успео да претвори у забаву за народ. А штампа? Таблоиди су се утркивали ко ће бизарније да извештава са овог догађаја.

– У Србији се много гледа ријалити, а најчешће га прате пензионери или млади људи који немају посао и ништа не раде. Кад нешто неколико пута одгледате, везујете се емотивно за ликове, за некога позитивно, за некога негативно. Србија је увучена у ријалити. Телевизије се боре између себе, а штампа им у томе помаже. Пумпају целу причу. Људи су ухваћени у мрежу ријалитија који напада са свих страна. Кад се десе бизарне ствари, попут сахране Кијиног оца, о томе се извештава сензационалистички, и буди се радозналост људи. Интересовање се пумпа, а овакви догађају попут сахране појачавају то интересовање – објашњава за „Вести“ психотерапеут Зоран Миливојевић и истиче:

– Није ту ништа морбидно, није болесно, људски је да некога то интересује, али је штетно. Ствар је медија да томе не дају простор. Приказује се простота, а људи гледају јер воле да виде горе од себе. То су личности које се понашају примитивно, сексуалност је максимално изложена, туку се, псују… – закључује Миливојевић.

Регуларно тело за електронске медије наравно ћути, као и сви други надлежни државни органи. Нису се оглашавали ни када су се на програмима телевизија с националном фреквенцијом емитовали много гори и експлицитнији садржаји, па зашто би то радили сада.

Приватност, шта то беше?

Да приватност више нема никаквог значаја говори и податак да је долазак Слобе на сахрану таста искористила група старијих жена из Зрењанина која је осула дрвље и камење на њега јер јавно вара супругу са Луном. Бесне жене чак су покушале да насрну на њега, али га је спасло обезбеђење које се није одвајало од њега и Кије, па нико осим најближих није могао да им приђе на сахрани и гробљу.

Кија се уз сузе, опроштајно писмо и тамбураше опростила од оца и постала прва ријалити звезда сахране, а смрт сопственог оца добро јој је дошла да заради неки поен више код гледаоца.

Популарност је кварљива роба која и те како уме да удари у главу, а доказ су људи који постадоше славни захваљујући ријалити програмима у којима се не преза ни од чега.

вести онлајн

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here