СРБИЈА припрема тужбу против НАТО због осиромашеног уранијума!

Поделите:

Први у низу састанака који треба да доведу до формирања Савета за припремање кривичне тужбе против 19 чланица НАТО пакта које су 1999. године бомбардовали нашу земљу одржан је у четвртак навече у Нишу

Први у низу састанака који треба да доведу до формирања Савета за припремање кривичне тужбе против 19 чланица НАТО пакта које су 1999. године бомбардовали нашу земљу одржан је у четвртак навече у Нишу. Према речима адвоката Срђана Алексића до краја године тужиће сваку земљу понаособ и позива правнике и лекаре да им се придруже.

– Већ годину дана припремамо документацију за писање тужбе. Неколико земаља су морале војницима који су били ангажовани на Косову да плате одштету. Сматрам да и грађани Србије, поговото они који су оболели од карцинома, имају идентична права. Због осиромашеног уранијума угрожено нам је здравље и загажена је животна средина, каже Алексић.

За сада је извесно да ће члан овог тима бити Срето Ного, професор кривичног права који сматра да тужба против НАТО неће унети донети политичке проблеме Србији.

 

Вечење новости

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here