СРБИЈА СЕ РОДИ! Трибина о наталитету у Дому омладине Београда, 19. 05. 2018.

Поделите:

Православно спортско друштво Света Србија са пријатељима је организатор трибине под називом Србија се роди. Србија се роди је трибина о наталитету на којој ће се говорити о предлогу Закона о вештачком прекиду трудноће који има за циљ да ангажује све релевантне структуре друштва да се професионално укључе и дају свој допринос у решавању овог горућег проблема. Као представници поменутих струка говорници на трибини су професор др Весна Димитријевић-Срећковић, Вања Милошевић гинеколог-акушер, Весна Даниловић судија Управног суда, Светлана Богдановић новинарка, а испред организатора Андреја Младеновић заменик градоначелника, Горан Орлић Друштво српских домаћина и Миљан Ћеранић директор Православног спортског друштва Света Србија.

Србија се роди је назив борбе за позитиван природни прираштај српског народа коју су покренули и заступају Православно спортско друштво Света Србија и Друштво српских домаћина са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Г. Иринеја и игумана Свете царске српске лавре Хиландара, Високопреподобног архимандрита Методија.

Одговор на решавање проблема негативног природног прираштаја је увођење Закона о вештачком прекиду трудноће чијом применом ће се одмах показати резултати кроз повећање наталитета, јер ће овај Закон спроводити јасне и прецизне процедуре. Нови Закон штити децу и родитеље, посебно жене и њихово здравље дајући им права и слободу да бирају живот. У овој борби придружили су нам се, и придружују еминентни лекари, правници, професори, јавне личности, привредници и удружења. Све своје капацитете и догађаје које приређујемо удружили смо и објединили под именом Србија се роди. ПСД Света Србија живи као велика породица спортиста, родитеља и пријатеља и делује са високом друштвеном свешћу и одговорношћу према отаџбини и нараштајима који долазе.

За све додатне информације обратите се Миљану Ћеранићу, тел. 060 7330735

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here