Србија у финалу Интеграционог светског првенства Аустрије

Поделите:

Прошле суботе, 10. јуна 2017, фудбалери “ФК Споји!” наступали су као екипа Србије на Интеграционом светском првенству Аустрије у Инзбруку и освојили прво место.

Ово такмичење, на којем учествују различите нације које живе на простору Аустрије, гостује у Бечу, Линцу, Инзбруку, Салцбургу, Бадену и Грацу након чега следи аустријско финале за које се квалификују по прве две екипе из сваког града.

 

“ФК Споји!” као екипа Србије прошао је као први у групи, испред Џибутија, Камеруна, Аустрије и Гане, у полуфинале где је победио Палестину.

У финалу је уследио двобој против Сомалије, коју су наши изабраници такође победили освојивши тако по први пут као екипа Србије ово такмичење у Инзбруку и квалификујући се тако у аустријско финале, које ће бити одржано у септембру ове године у Салцбургу или Бечу.

“ФК Споји!” је тако до сада једина екипа Србије, која се квалификовала за финале Интеграционог светског првенства Аустрије, јер су екипе Србије у Бечу и Линцу заузеле 3. место. Поред екипе Србије из Тирола за Аустријско финале квалификовали су се Сомалија, Босна и Херцеговина, Турска и Афганистан.

Део победничке екипе “ФК Споји!” односно Србије били су: Давид Кожомановић, Марјан Јовановић, Предраг Ненадовић, Никола Димитров, Милош Цветковић, Милош Недимовић, Немања Марковић, Никола Видосављевић, Матеја Икић, Александар Маринковић (помоћни капитен), Милан Јовановић (капитен), као и Сабахудин Колаковић и Владимир Влајић.

СПОЈЕНИ СМО ЈАЧИ!

Споји

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here