Србија ухапсила Шиптара због ратних злочина, Приштина зове цео свет да интервенише

Поделите:

Министарство спољних послова Kосова позвало Србију да “хитно ослободи држављанина Kосова” који је приведен по налогу Специјалног тужилаштва за ратне злочине.

У саопштењу МСП-а такозване државе Kосово, истиче се да је Kосово званично добило информације да је једна особа, чији се идентитет у саопштењу не спомиње, задржана и да је по налогу Специјалног тужилаштва осумњичена за извршење ратних злочина, преноси “Спутник”.

МСП оцењује да понашање српских власти у односу на грађане Републике Kосово остаје слично политикама (Слободана) Милошевиц́а и такво деловање сматра ’ловом на вештице‘ према нашим грађанима – наводи се у саопштењу.

Министарство поручује и да би власти у Београду требало да се баве српским држављанима који су учествовали у ратним злочинима пре него што се баве грађанима Kосова и констатује “што нису успели да ураде”.

– То је најбољи доказ да у Србији нема ниједног знака жаљења, покајања нити извињења према грађанима Републике Kосово, као што га није било ни према грађанима других земаља у региону – пише у саопштењу.

МСП Kосова позива “северног суседа” да хитно заустави малтретирање и систематске гажење људских права грађана Kосова и истовремено позива ЕУ, земље велике петорке и међународну заједницу да упозоре “суседну државу” због таквих понашања и захтевају хитно ослобађање држављанина Kосова

Спутник

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here