СРБИЈО ПОМОЗИ! НЕСРЕЋА СЕ НАДВИЛА НАД МАЛИМ ДЕЈАНОМ: Рођен је болестан, мајка му је у душевној болници, отац га оставио!

Поделите:

Дејан Радојичић (5) из Сремске Митровице дечак је који болује од епилепсије и церебралне парализе.
О њему се старају бака и дека, јер му је мајка у болници за душевно оболеле, а тата га је оставио одмах по рођењу.

Очајна бака Миланка, која је уједно и унуков старатељ, као и старатељ душевно оболеле кћерке каже да је ситуација временом постала неиздржива.

– Дејан има туђу негу и помоћ 11.000 динара, а ускоро треба поново да идемо на комисију за утврђивање инвалидности. Ћерка ми је душевно оболела, налази се у Дому за душевно оболела лица у Чуругу. Дејан је рођен у петом месецу трудноће, и отац га је оставио док је био у инкубатору, јер је такав.

Заостао је у развоју као да има две године, храни се на флашицу, носи пелене, не једе сам… – прича Миланка суздржавајући се да не заплаче током разговора.

Ова жена је и отац и мајка и бака.

– Ни за ручак не могу да одем да зарадим јер је мом унуку потребна нега 24 сата дневно. Имам само пензију од 12.000 динара. Ћерку посећујем кад могу, оданде је неће пустити јер има читав низ дијагноза, ни не креће се како треба. Сина сам сахранила, а она је тако лоше да као да је умрла, ако ме разумете. Остао ми је болестан унук о ком морам да бринем и да га гледам како се мучи – објашњава Миланка.

Живот са болесним дететом посебно кошта, а туђа нега и помоћ, као ни њена пензија, не покривају све трошкове.

– Наредног месеца треба да идемо у бању. За тамо ми треба 21 пресвлака за дете, најмање. Одеће нема довољно, то је луксуз. Он носи и пелене, које такође ми купујемо. У бањи су нам потребне и посебне пелене које може да носи у води, а једна кошта 80 динара. Тек, где су сваког дана млеко, витамини, његови лекови – прича Миланка која каже да је свака помоћ добродошла.

На друштвеној мрежи Фејсбук на страници Столар Миле покренута је хуманитарна акција у којој је овој породици обезбеђен огрев за зиму. Тако се за њихове муке и прочуло.

Људи окружени око овог хуманитарца успели су да овој породици пребрину барем муку огрева.

– Не знам која је ово по реду породица коју спашавамо од зиме, али нисмо ни ми ни људи око нас свемогући. Молим све који су у могућности да се помогне и неким другим породицама да дочекају зиму. Много њих чека, а зима је близу – написао је он.

– Имамо још једну муку. Пошто сам ја и Дејанов старатељ, али и старатељ моје ћерке која је у болници за душевно оболеле особе, лекари су ми рекли да суду треба да се поднесе захтев да се она лиши радне способности, а вештачење треба да се плати 30.000 динара да би социјално преузело старатељство над њом уколико се мени нешто догоди. Новац за то, јасно је, немамо.

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here