Србима забрањен улаз у неке клубове на Закинтосу

Поделите:

Српским туристима на Закинтосу након туче у којој је убијен Американац Бакари Хандерсон забрањен је улаз у поједине клубове, пишу “Вечерње новости”.

Међутим, како наводе, о убиству Хандерсона на острву причају још само српски туристи.

Репортер “Новости” посетио је клуб “Бар-код” у којем је кобна туча почела и истиче да тај клуб два месеца касније важи за најбезбеднији локал у летовалишту. Запослени на помен Американца и ухапшених Срба одмахују главом и дижу руке у ваздух.

“Таквих туча, као што је била поменута те вечери, овде у Лаганасу има на десетине. Било је и мртвих, али у овом локалу се до тада никада тако нешто није догодило”, причају запослени у “Бар-коду”.

На улазу у клуб смењују се Британци, Срби, Италијани, табле исписане испред најављују утакмице на српском језику, а место је познато као кафић у коме се углавном окупљају Срби, али увек буде и странаца.

“То вече није било ни по чему посебно. Ипак, у једном тренутку настао је сукоб. Због чега? Рекао бих због свих тих младића. Притом, момке из Србије није тешко испровоцирати”, наводи један од радника за “Новости”.

Kако наводе, повод за тучу јесте то што је девојка која је радила те вечери попила пиће са Хендерсоном.

“Попила је ‘шот’ са Американцима, а један од Срба је изнервирано рекао: “Пи…, шта пијеш са црнцима пиће?”. Ударио је Американца, а овај му је узвратио. Онда је тај Хендерсон поломио флашу, спреман да се бије. Викао је: ‘Ф**к yоу, ф**к yоур фамилy’ и онда је почео да бежи, а ови су га појурили. Један од колега је покушао да их заустави, али то је било немогуће. Стигли су га код клуба ‘Лаш’. Ту је он и ударио главом, пао мртав…”

Након што је Хендерсон, студент из Остина у Тексасу, насмрт претучен 7. јула, ухапшено је у првом маху девет особа.

У авлону, у затвору за малолетнике, у притвору су тренутно Милош Илић, Немања Петровић и Стефан Стојановић. Осумњичени Душан Ранковић и Милош Сенић се налазе у другим затворима у Грчкој, а Ненад Јовановић и Синиша Петровић су пуштени да се бране са слободе.

Осумњиченима је одређен притвор до почетка суђења који по грчким законима може да траје до 18 месеци.

Младићи се терете за кривично дело саучесништво у убиству, а суђење ће бити у грчком граду Партасу.

“Након што су саслушани окривљени и неки сведоци, у првих десет дана након догађаја истрага је због летњих одмора практично тапкала у месту”, каже адвокат Зора Добричанин Никодиновић.

“Сада је најважније да добијемо обдукциони налаз што пре, а на њега се чека, како су нам рекли, макар три месеца. Пре два дана сам посетила Милоша Илића, Немању Петровића и Стефана Стојановића, који су у малолетничком затвору у Авлони, јер су они млађа пунолетна лица. Преко лета су похађали школу, и учили су језик, а сада настављају даље. Једино је неизвесно да ли ће Стефана задржати ту јер је у међувремену напунио 21 годину. Они се добро осећају и немају проблема са другим притвореницима, а затворско особље је коректно према њима”, додаје она.

 

 

 

Вечерњеновости

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here