Srbin čuva predsednika Francuske

Podelite:

Novoizabranog predsednika Francuske Emaunela Makrona čuva Srbin Darko Bulatović (53). Makron se uverio u srpsku visprenost, diskretnost i široka srpska pleća koja mu garantuju bezbednost. Bulatović je bio uz novog predsednika Francuske i tokom čitave predizborne kampanje

 Darko je ljudina od 195 centimetara visine, snagator kojem je čak i izraz lica jak. Pogledom uvek skenira okolinu, ali to je normalno, jer u protivnom mu prvi čovek Francuske ne bi poverio u ruke svoju bezbednost.
On dodaje da je svojevremeno u Beogradu upisao pozorišnu i filmsku organizaciju na Akademiji dramskih umetnosti.

– Od toga sam odustao, ali ljubav je ostala. Od tada tražim mesto na filmskom platnu, moj cilj je dugometražni film – kaže Darko.

Bulatović je napustio Srbiju 1990. zbog, kako kaže, „Hrvatice kojoj je kasnije okrenuo leđa“. Da bi stigao do najmlađeg francuskog predsednika, Darko je prošao Scile i Haribde. Ostao je živ i prav, a sada i presrećni otac trogodišnjeg prekrasnog plavokosog sina Luke.

Bulatović priča da je živeo u Njujorku, u Kaliforniji, na Sejšelima, ali gde god da je išao, uvek bi se vratio u Pariz.

– U Parizu mi se rodio i sin Luka. Jeste, koreni mi crnogorski, a Beograd me vuče. Današnje generacije su drugačije, gubi se međusobni odnos i veze s porodicom, a deca su prepuštena sama sebi. Mi Luku ni u čemu nećemo da forsiramo, ali ćemo mu objasniti ono što bi bilo dobro za njega – kaže Darko.
Posle zaljubljivanja u Hrvaticu, za prvu suprugu je izabrao Francuskinju, druga je bila meleskinja sa Antila, a sadašnja, stomatolog Tamara, treća je i, zaklinje se Darko, doživotna. A, kako i ne bi kada mu je, ushićeno kaže, za 50. rođendan poklonila najlepši životni dragulj, sina Luku.

Danas je Darko, sa Žan Ringom, suvlasnik i izvršni direktor Tego sekjuriti, firme za obezbeđenje. Kaže da mu odlično ide.

– Prošle godine smo imali stotinak agenata koje angažujemo po ugovoru. Naš posao je pomalo kampanjski, angažujemo ljude prema potrebi. Ako je posao dobro urađen i klijent zadovoljan, ako ponovo traži naše usluge, to znači da smo na pravom putu – kaže Darko.

Osnovno je da imaš srca i pameti, da u konfliktima reaguješ pravovremeno na fin način. Ponekad, ne često, potrebna je i doza ludosti. Naravno, dobro dođu i atletske sposobnosti, na primer, da junački i pravovremeno pobegneš što brže možeš, priča on

U posao obezbeđenja je, priča dalje Bulatović, ušao slučajno.

– Od 1997. do 2000. sam živeo u SAD, a onda su me drugari pozvali da im se u pridružim u Parizu.

Prednost mi je bila što sam dobro govorio strane jezike – kaže on.
Govoreći o tome šta sve treba čoveku koji „obezbeđuje ličnost“, Darko kaže da to zavisi od toga gde se i šta radi.

– Osnovno je da imaš srca i pameti, da u konfliktima reaguješ pravovremeno na fin način. Ponekad, ne često, potrebna je i doza ludosti. Naravno, dobro dođu i atletske sposobnosti, na primer, da junački i pravovremeno pobegneš što brže možeš – našalio se Darko.

Vremenom, Darko je stekao ime i poverenje klijenata, pa sada razmišlja da se osamostali i da osnuje svoju firmu. U njoj bi, kao i dosad, radili dobri ljudi i njegovi prijatelji, a glavni šraf i adiministrator bi, kao i dosad, bila supruga Tamara koja ne može da nađe posao kao stomatolog i bez koje Darko jednostavno ne može.

Naš sagovornik se priseća da je četiri-pet godina radio Šanelove modne revije. Bio je kod Karla Lagerfelda, obezbeđivao revije Vikotrijas sikreta, a stigao je i do političkog pokreta An marš (Napred).

– Poslali smo na prvi njihov miting šest momaka, a zatim je stigao poziv da obezbeđujemo i drugi, pa treći miting. Posle sam ušao u najuži krug ličnog Makronovog obezbeđenja. Tego sekjuriti je jedina firma u Francuskoj koja je izgurala celu predsedničku kampanju. Prezadovoljni su, pa su nas angažovali za predstojeće lokalne izbore – kaže Darko.

Naš sagovornik o Makronu govori sve najbolje.

– On je simpatičan i vidno je zahvalan celoj našoj multinacionalnoj ekipi. Nema nikakve posebne zahteve, skroman je. Dešavalo se da s njim večeramo za istim stolom, na putovanjima je naša cela grupa s njim išla zajedno, kao da smo ekskurzija. Nikad se nije izdizao iznad nas. Funkcionišemo kao porodica. Iako o njegovoj sigurnosti sada vode brigu državne službe, zadržao je i nas. Siguran sam da će kao predsednik biti mnogo bolji od prethodnog i nadam se da neće promeniti svoj politički kurs – zaključuje Darko Bulatović.

Jedna narodna izreka kaže da su „najbolje zatvorena vrata ona koja se mogu ostaviti otvorenim“. Jeste, kad je Darko ispred njih. Zna to i Emauel Makron.

Igra uvek negativce

Darko kaže da je i glumac i da igra u TV serijama u kojima je, kaže kroz šalu, obavezno negativac.
– Najveći uspeh sam postigao u seriji TF1 „Još jedna šansa“. Tu kidnapujem, ubijam i na kraju me ubiju. Upravo sam prošao kasting, trebalo bi da glumim srpskog košarkaškog trenera ekipe autsajdera. Sad čekam odgovor.

 

Webtribune,  Agencije

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here