СРБИН КОЈИ СЕ СТИДИ ШТО ЈЕ СРБИН: Било ме је срамота што се презивам Јевтић

Поделите:

Динамо из Загреба у четвртак у оквиру Лиге Европе гостују екипи Спартака из Трнаве, а главна тема у хрватским медијима је доскорашњи тренер словачког тима Нестор Ел Маестро

Динамо из Загреба у четвртак у оквиру Лиге Европе гостују екипи Спартака из Трнаве, а главна тема у хрватским медијима је доскорашњи тренер словачког тима Нестор Ел Маестро који је пореклом из Србије.

Иако поменути стратег сада седи на клупи ЦСКА из Софије Хрвати се више баве са њим, него ли Динамом или рецимо њиховим противникомСпартаком.

Наиме, Нестор Ел Маестро је рођен 1983. године у Београду као Нестор Јевтић. Отац му је од раног детињства усадио љубав према фудбалу. Водио га је редовно на утакмице Црвене звезде. Међутим, када је напунио осам година са породицом се преселио у Енглеску. А већ са 16 година одлучио је да промени име, јер се стидео свог порекла.

 Променио сам први пут име са 16 или 17 кад сам желео да се решим тог ‘ић’. После толико година у Великој Британији и осећао сам се као Британац, а мало сам се осећао посрамљено да говорим да сам из Србије. Србија је имала имиџ агресорске земље у рату и Слободан Милошевић – чије се презиме завршава као и моје – био је прави тиран деведесетих.”“, рекао је у једном интервјуу за Гардијан Нестор.

Објаснио је да прво узео “класично британско име” попут Џон Смит, али када је напунио 18 година осетио се “као лажњак”.

– Родитељи су ми били странци и говорили смо с акцентом. Зато сам се вратио на име Нестор, а како сам био тинејџер, одлучио сам се за Ел Маестро јер је било кул. Сада сам дуже Ел Маестро него што сам Јевтић, део је мене и научио сам да живим са тим”, казао је Нестор.

Нестор ел Маестро је радио у нижелигашима у Енглеској, бавио се видео-анализом мечева, тренинг плановима и јавио се Вест Хем… Ипак, прва понуда је стигла из бечке Аустрије, потом је био у Валенсији, Шалкеу, где је био најмлађи помоћник у Бундес лиги, да би потом радио и у Хановеру и Хамбургу. Вратио се у Аустрију из Беча где је помагао Торстену Финку.Затим је уследио позив Спартака из Трнаве да дође на место главног тренера. Прихватио је изазов и са словачким клубом успео да освоји историјску титулу шампиона. Након великог успеха одлучио је да напусти клуб и прихвати понуду ЦСКА из Софије.

 

Index.hr

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here