Србин у Сиднеју пронашао писмо из 1995. које предвиђа будућност

Поделите:

Пре 22 године Грег Вилкинсон је написао своје виђење света у будућности и зазидао га у своју кућу у Сиднеју. Писмо је током реновирања пронашао локални трговац Саша Илић и поделио га на свом Фејбук профилу.
Што се тиче светске политике, Грег није предвидео долазак Доналда Трампа на чело Америке, а није писао ни о Брегзиту. Међутим, наслутио је ИСИС и раст Kине као светске силе.

Пре него што је почео са својим предвиђањима, Грег је прво написао тренутну ситуацију у земљи. Исписао је цене млека, хлеба, пива, нафте и новина. Описао је тренутно политичко стање, осврнуо се и на технолошки напредак пишући о рачунару на којем је куцао писмо и свом аутомобилу. Нашао је места и за спорт, а описао је општи тренд у друштву.

На почетку свог предвиђања је навео да ћемо његово писмо највероватније читати 2060. године, а његова супруга је веровала да ће то бити 2020. Сматрао је да ће све више људи почети да се враћа породичним бизнисима и да ће људи престати да јуре за материјалним богатствима, већ ће учвршћивати социјалне контакте.

Kада је у питању политика, сматрао је да ће погрешно тумачење ислама довести до светског рата, који ће дуго трајати. Да је његово предвиђање тачно говоре бројни терористички напад, рађање ИСИС-а и вишегодишњи ратови у исламским земљама, који су изазвали избеглички кризу.

Друго предвиђање се односило на Kину, њену демократизацију у политичком смислу и економски раст, који ће је довести у позицију светске силе. Навео је Америку као највећег трговинског партнера. Узимајући у обзир да је 1995. Kина била иза Италије, Бразила, Француске, Немачке, Јапана, Америке и Велике Британије у смислу економске величине, а да је данас престигла све сем САД-а у економском смислу и то предвиђање се остварило.

 

НОИЗЗ

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here