СРЂА ТРИФКОВИЋ: Албанци намеравају да пресеку коридор 10!

Поделите:

Проф. др Срђа Трифковић упозорава да су апетитит Албанаца усмерени, не само на признање тзв. независности, већ и на пресецање Kоридора 10.

Срђа Трифковић је прокоментарисао и изјаву заменика директора Савета за националну безбедност САД, Џон Ерата о томе да су албанске таксе на српску робу само „привремена сметња“ и да су „оправдане као одговор на кампању против признања Kосова које је Србија покренула у међународним организацијама“.

– Неки средњеразредни бирократчић из Савета за националну безбедност дао је „великодушну“ понуду да ће Албанци повући таксе, ако се Срби обавежу да више неће лобирати за повлачење признања. Ствар је гротескна и комична. Такве понуде долазе само од стране проконзула неког покореног поглавице дивљег људождерског племена – изјавио је Трифковић.

Он је објаснио да Албанци имају неограничене апетите.

– Минимум за њих је Kосово плус Прешево, уз пресецање Kоридора 10. Не бих искључио могућност да заузврат понуде Лепосавић и Зубин Поток. Они имају неограничене апетите и неограничену енергију – сматра проф. Трифковић.

Трифковић подсећа да Србија не треба да наседне на обећања да ће добити нешто са Запада ако попусти по питању Kосова и Метохије.

– Па, ми смо видели из богатог искуства како то бива. Једна од дефиниција лудила је да понављаш исте потезе, у нади да ће уследити другачији резултати – рекао је проф. Трифковић у јутарњем програму Хепи ТВ.

intermagazin.rs
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here