Срђан Драгојевић ЈАВНО исмева смрт Исидоре Бјелице

Поделите:

Огласио се и Пајкић

Смрт Исидоре Бјелице, једне од наших најпознатијих списатељица, узбуркала је јавне кругове друштва будући да су њен лик, рад и дело једни сматрали вансеријским, продуховљеним, драгоценим и важним за данашње друштво, док неколицина јавних личности осуђује то што је књижевница добила почасно место у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу.

После Ивана Ивановића, који је срамно критиковао одлуку да Исидора буде сахрањена у алеји, огласио се редитељ Срђан Драгојевић путем Твитера, који је на конто старих нерашчишћених рачуна са Исидором исмејао њену вечну кућу, називајући је “Поп-алеја”.

Драгојевић, који за живота Исидори није исплатио новац који јој је дуговао за сценарио филма “Ми нисмо анђели”, одлучио је да, упркос неправди коју јој је начинио, и након њене смрти настави да је блати.

– Да не би било окапања и жустрих дискусија, политичких и других анимозитета и тешких речи, верујем да је квалитетно и компромисно решење отворити “Поп-алеју” на неком од гробаља, алеју познатих, под покровитељством Глорија-Сторy-Хелло. И лепо и корисно и цивилизовано – написао је наш прослављени филмски режисер, који је иначе био студент на класи код супруга преминуле Исидоре Небојше Пајкића.

Скрхан болом и тугом које осећа због губитка мајке, која је текстовима и увек позитивном енергијом задужила многе, Лав Пајкић није желео да коментарише гнусне речи Срђана Драгојевића, али је био кратак и јасан.

– Немам коментар. Моја породица и ја немамо коментар на такве ствари – рекао је млади Пајкић.

Да твит није случајно настао, знају људи који су упућени у дешавања настала након снимања филма “Ми нисмо анђели”, за који је Бјелица урадила сценарио, а према речима Небојше Пајкића, никада није била исплаћена. Али то није једини грех који је режисер направио према њој. Наиме, следећи сценарио дословно јој је украо:
– Најпре је отео њен сценарио, а онда је, како чујем, покрао филм који припада албанској култури “Себи руке, она је још млада” Стена Драготија, најпознатијег албанског редитеља. Тај филм је управо Исидора афирмисала код нас. Сматрам да је његов рад опасан по Србе јер је украдена албанска својина и плашим се да би Тачи или Харадинај могли да се обрате Динкићу за исплату ауторских права или да започну субверзивне акције. Kао опрезан човек, бојим се да би испод неког седишта у биоскопу могла да буде бомба. И због тога нећу ићи да гледам тај филм – изјавио је у једном интервјуу 2011. године Пајкић.

– А знао си да је покрадеш за хонорар – био је један од конетара, пре него што га је Драгојевић обрисао.

Alo

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here