Срђан Драгојевић на Твитеру: Вучић је био инспиратор геноцида у Сребреници

Поделите:

Славни србијански режисер објавио је низ твитова у којима је, између осталог, написао да је Kосово независно.

Познати србијански филмски режисер Срђан Драгојевић објавио је на свом Твитер профилу низ постова у којима се оштро обрачунао са јавношћу своје земље. Драгојевић је у посту објављеном јучер децидно написао како мисли да је “Kосово независно”, да се у “Сребреници десио геноцид” и како је срамота за Србију да предсједник земље буде човјек који је јавно пријетио убиством 100 муслимана.

Објаве на Твитеру Драгојевић је наставио подсјећањем србијанске јавности на Вучићев говор у Скупштини Србије у којем је говорио о убиству стотину муслимана направивши аналогију између тог говора и геноцида који је почињен у Сребреници уз опаску “Директни инспиратор”.

У једном данашњем посту режисер је написао како је током 90-тих година прошлог стољећа државно уређење на Kосову био апартхејд подцртавајући да говори из личног искуства и да такве ствари данас мало ко жели признати.

Драгојевић је написао и твит у којем се осврнуо на догађаје из Хрватске у вријеме непосредно након операције “Олуја” у којем је примјетио да се ствари не смију посматрати ограничено и да је прогону српског становништва из Лике, Kордуна и Баније претходио егзодус Хрвата у љето 1991.

 

 

 

Недуго затим Драгојевић је веома јасно проговорио о феномену “викенд четника” који су током рата из Србије одлазили у Босну пљачкати.

Драгојевићеви постови изазвали су бројне реакције, а осим оних који се јављају са ријечима подршке на његовом профилу, који је јаван, могу се прочитати и ријечи неслагања са његовим ставовима.

Срђан Драгојевић један је од најзначајнијих постјугословенских филмаша, а његови филмови Лепа села, лепо горе, Ми нисмо анђели, Ране и Парада достигли су култни статус.

 

Ал џазира

Поделите:

2 Коментари

  1. Srđan nije bitan. Drugo me buni. Srbijanski!?! Hrvat je to i u Hrvatskoj i BH i u Srbiji. Mađar je to i Mađarskoj, Slovačkoj, Rumuniji i Srbiji. Tako i svi ostali. Jedino nas dele na SRBE i SRBIJANCE! Nema ni mađarijanaca, ni hrvatijanaca. Zašto smo pristali na tu podelu?

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here