Средњошколац успео да се домогне броја телефона шефа Пентагона и да са њим…

Поделите:

СТАВИО ПОД ЛУПУ ЈЕДНУ ФОТОГРАФИЈУ ИЗ НОВИНА И ПОСЛАО СМС-ПОРУКУ ЏЕЈМСУ МАТИСУ
Дечак се зове Теди Фишер, похађа једну школу у Вашингтону и интересује се за новинарство и спољну политику.

Матис му је Фишеру у интервјуу рекао и ово: „Увек сам се трудио да помажем онима који уче јер сматрам обавезним да им укажем на оно са чиме сам се суочавао на животном путу. То ће им помоћи да праве једино своје грешке, а не и оне које смо ми пре њих направили”

АМЕРИЧКИ средњошколац Теди Фишер – захваљујући својој способности да уочава детаље – успео је да сазна број службеног телефона шефа Пентагона Џејмса Матиса.

И не само сазнао, него се и окористио њиме на начин који доводи у питање фамозну америчку заштиту око главних државних личности.

Како је управо објавио New York Post, Фишер је са Матисом направио прави-правцати интервју. А још је трајао целих 45 минута. Дакле: цео један школски час.

Исти лист тврди да се Фишер, коју похађа једну од средњих школа у Вашингтону, интересује за новинарство и спољну политику.

Ово би требало да буде олакшавајућа околност за америчког министра одбране.

А како је Фишер успео да допре до „страшног Матиса”?

На страницама дневног лста The Washington Post од 11. маја, он је обратио пажњу на фотографију на којој су били Матис и његов и телохранитељи са фасциклом са папирима. На једном од папира био је стикер на које се под лупом могло прочитати Матисово име, заједно са бројем телефона.

Фишер је прво телефонирао вашингтонском листу који је убрзо уклонио ту фотографију са свог сајта.

Затим је овај амерички ученик одлучио да интервјуише Матиса.

Послао му је смс-поруку: „Да ли бисте могли да ми дате интервју? Узгред, број вашег личног телефона је постао доступан целокупној америчкој публици, пријатан Вам дан!”

Матис, који се и сам родио у Вашингтону, пристао је на интервју.

Млади Фишер је потом написао: „Целокупна историја је низ чудеса”.

А Матис му је у интервјуу рекао и ово: „Увек сам се трудио да помажем онима који уче јер сматрам обавезним да им укажем на оно са чиме сам се суочавао на животном путу. То ће им помоћи да праве једино своје грешке, а не и оне које смо ми пре њих направили”.

Матис је одговорио на мноштво Фишерових питања. Поред осталог је оценио да би барак Обама направио мање грешака да је више слушао Хилари Клинтон.

Посебно је нагласио да ће борба против екстремизма бити успешнија ако САД буду плаћале школовање ђака у Авганистану, Сирији, Ираку и неким другим земљама.

Као што се види: Матис је из проблема са којим није рачунао покушао да извуче корист.

Факти

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here