„Српска листа“: Појавићемо се на конститутивној седници скупштине Косова, али…

Поделите:

Председник Српске листе Горан Ракић изјавио је данас да ће се посланици те листе појавити на верификацији мандата на конститутивној седници косовске скупштине, заказаној за 3. август, али да нису одлучили да ли ће и коме дати подршку за председника парламента и формирање владе.

Ракић је, након данашње седнице Председништва скупштине Косова у Приштини, рекао РТС-у да очекује да ће се албанске парламентарне странке договорити и решити међусобне проблеме.

„Српска листа неће бити камен спотицања у формирању владе. Оно што је веома битно, Српску листу неће интересовати функције нити број министарских мандата. Интересује нас бољи живот српског народа, Горанаца, Бошњака, Рома…а наравно нећемо доносити брзоплето одлуке, већ ћемо се консултовати са Београдом и тек након тога изаћи ћемо са својим ставом“, рекао је Ракић.

Он очекује да албанске партије, како је навео, покажу да имају подршку 51 посланика и да након тога могу очекивати подршку Српске листе која има девет посланика, а у посланичком клубу ће имати и једног посланика из редова Горанаца.

Регистрација новоизабраних посланика у косовској скупштини биће 26, 27 и 28. јула.

Танјуг

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here