Српски дечак није дао на СВОЈ KРСТ УПРKОС БАТИНАМА, после напада добио специјални ПОKЛОН ИЗ ХИЛАНДАРА!

Поделите:

Напад на Л. П. се догодио у уторак, у дворишту школе “Маркс Дормоа” у 18. париском арондисману

Српском дечаку (12), ког су пре неколико дана претукла деца у школском дворишту у Паризу, тражећи да скине крст, један потресени верник у париској Српској православној цркви Свети Сава у знак поштовања поклонио је освештани крст из Хиландара.

– Наш храри јунак није знао за страх, чврсто је бранио и одбранио своје убеђење, веру и свој крст – поручио је за протојереј ставрофор ове цркве Славиша Шањић.

Срби из Париза му, каже, спремају још поклона. Иако тешко повређен, дечак Л. П. желео је у недељу на језеру Жонкоа код Париза да заплива за богојављенски крст! Са њим је било још неколико дечака, али им због хладне воде организатори то нису дозволили, желевши да сачувају њихово здравље. Могли су да пливају само пунолетни.

Напад на Л. П. се догодио у уторак, у дворишту школе “Маркс Дормоа” у 18. париском арондисману, у ком се налази и српска црква и где живи доста придошлица. Извори блиски догађају истичу да је дечак сурово нападнут.

На сајту “Сви Срби у Паризу” наводи се да су га претукла петорица једанаестогодишњака преклом из Африке који су тражили да скине крст са врата”.

Наводи се да су, иако му је крст био на огрлици испод одеће, младом Србину пришла петорица дечака и рекли му да га скине. Он је то одбио, после чега су га сва петорица окружила и инсистирала да то уради. Пошто нису у томе успели, један од њих, који му је стајао иза леђа, изненада га је оборио на земљу. Почели су да га ударају и шутирају где су стигли. Дечак је задобио тешке повреде главе и гениталија.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here