Српски средњошколци на ексурзији одбили да уђу у катедралу јер су православци

Поделите:

Драган Гојић, уредник онлајн магазина о путовањима “Добро јутро КОЛУМБО”, поделио је на Твитеру запажање о понашању и ставовима средњошколаца, које га је запрепастило.

Наиме, ученици једне средње школе у Београду, током екскурзије посетили су Мађарску, а у католичку, катедралу у Естергону, која је знаменитост овог града, нису желели да уђу јер су, како су навели, Срби и православци.

Гојић је поменуту ситуацију прокоментарисао речима:

„Недавно, мала група Бг средњошколаца, део веће екскурзије угледне школе, одбила је да уђе у базилику у Естергону у Мађарској уз „Ми смо Срби и православци“. Колико тужне глупости у само једном чину. Колико разочарења јер знање губи битке. Примитивизам нам дави најмлађе.“

Поводом реакције ученика и Драгана Гојића јавност је у Србији подељена – док једни подржавају ученике, сматрајући да одлазак у католичку катадралу значи и ширење екуменистичких вредности међу српском омладином, други подржавају уредник онлајн магазина о путовањима „Добро јутро КОЛУМБО“ ,јер сматрају да је ствар опште културе познавати и религије којој се не припада.

Еспресо

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here