Српски свијет: проф. др Веско Драшковић – устанимо у одбрану језика и светиња

Поделите:

Позив свим грађанима добре воље да искажу своју подршку српском народу у Црној Гори на мирној протестној вожњи која ће се одржати данас, 29.8. у 17 часова на Бубањ потоку, упутио је професор др Веско Драшковић, предсједник Удружења кнез Мирослав

“Циљ протеста Вожња за одбрану светиња је да пружимо подршку браћи у Црној Гори. Данас у 17 часова, на Бубањ потоку, окупићемо се без политичких обележја. Апелујем да је ово искључиво миран протест и глас народа да се сутра на изборима деси добро за Црну Гору. Неће бити никакве политичке промоције.” – истиче Драшковић.

Сутрашњи избори, како ће Мило прихватити пораз, која је улога Српске православне цркве, утисци и атмосфера која влада у Црној Гори главне су теме “Српског свијета” у данашњој емисији.

“Дешавања у Црној Гори иду на штету Срба. Ми смо земља Његошева, Пупина и Тесле, заслужујемо сатисфакцију за наш народ. Зато данас дајемо мали гест и пружамо подршку узнемиреном народу у намери да сачувамо свој идентитет.” – каже Драшковић.

Сматра да је Црна Гора монтенегризована држава и нада се да ће од сутра кренути пут оздрављења. “Једино оздрављење је могуће преко душе. Здравље једног народа огледа се у менталном здрављу и знању. Опоравак ће трајати дуго. Сутра неће бити победа, него почетак оздрављења.” – тврди Драшковић.

Истиче да у Црној Гори влада политичко и духовно слепило. “Мржња иде уз духовно слепило, а духовно слепило ставља материјалистичко на прво место, зато су распродали све у Црној Гори. Сведоци смо покушаја истребљења Срба. Ми на њихову мржњу не узвраћамо мржњом, него праштањем и то их највише боли.” – говори Драшковић.

Подршку за остварење боље и светлије Црне Горе упутио је и потпредседник Двери, Иван Костић. “Срећан сам што је Црна Гора добила правог и аутентичног представника, господина Здравка Кривокапића, који поштује идентитет и негује моралне вредности. Очекујем апсолутну победу опозиције. Интерес народа није да влада режим Мила Ђукановића, само његовим криминалним пријатељима је у интересу да задржи власт.”

Сматра да садашња републиканска Америка нема намеру да стане уз Мила и да само албански терористи стоје уз њега. “Након сутрашњих избора, Милу преостаје једино да хеликоптером оде код својих албанских пријатеља.” – закључује Игор Костић.

Сутра од 11 часова будите уз Националну ИН4С ТВ и пратите нашу специјалну емисију која је посвећена изборима у Црној Гори.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here