Српство и рокенрол су прожимајућа енергија

Поделите:

Српство и рокенрол су животни став и прожимајућа енергија. Борба против неправде и лажи

Добар дан драги Инфорсовци. Знате ме као историчара и српског родољуба.

Познато вам је и да сам на Катедри за историју Југославије Филозофског факултета Универзитета у Београду 2011. докторирао с темом Рокенрол у Југославији 1956-1968. Изазов социјалистичком друштву.

То је био до сада једини пут да је Веће научних области друштвено-хуманистичких наука Ректората Универзитета у Београду једногласно одлучио да се оваква тема, о рокенролу као највећој културној и друштвеној револуцији 20. века, брани на Универзитету у Београду.

На Десетом међународном сајму књига „Трг од књиге“ у Херцег Новом (2012) моја књига Рокенрол у Југославији 1956-1968. Изазов социјалистичком друштву проглашена је за издавачки подухват године.

Моју научну библиографију радова о рокенролу и популарној музици, поред осталих тема, можете видети овде:

Сигурно вам није познато да сам почетком деведесетих имао косу која је сезала дуже од половине леђа. Био сам члан београдске хардкор панк групе Overdose о којој више можете прочитати овде

На овој слици из 1990. су неки чланови београдских треш метал и хардкор панк састава SMF, Bloodbath и Overdose. Доле сам у средини.

Слика из 1990.

Српство и рокенрол су животни став и прожимајућа енергија. Борба против неправде и лажи.

Добродошли у нову секцију Инфорса која ће се у ужем смислу бавити рокенрол културом, а у ширем и другим видовима популарне музике. Посебно кантријем, блузом и ирским фолком.

Сваке среде и суботе, с новом темом и новим спотом.

За почетак, спот групе Overdose „Folklored Monitored“ (1992).

др Александар Раковић

ИН4С

Поделите:

2 Коментари

  1. Nije mi jasno kako ljudi mogu porediti muziku pakla koja se sastoji od haosa i jeke tonova ,dreke i vriske (kao iz pakla),sa rajskom i bozanskom sinfojimom Srpske Narodne Muzike,koja kao da je sa Neba sisla.Sta se tu prozima sa Srpstvom od postanja sveta do danasnjega dana.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here