Srpstvo i rokenrol su prožimajuća energija

Podelite:

Srpstvo i rokenrol su životni stav i prožimajuća energija. Borba protiv nepravde i laži

Dobar dan dragi Inforsovci. Znate me kao istoričara i srpskog rodoljuba.

Poznato vam je i da sam na Katedri za istoriju Jugoslavije Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu 2011. doktorirao s temom Rokenrol u Jugoslaviji 1956-1968. Izazov socijalističkom društvu.

To je bio do sada jedini put da je Veće naučnih oblasti društveno-humanističkih nauka Rektorata Univerziteta u Beogradu jednoglasno odlučio da se ovakva tema, o rokenrolu kao najvećoj kulturnoj i društvenoj revoluciji 20. veka, brani na Univerzitetu u Beogradu.

Na Desetom međunarodnom sajmu knjiga „Trg od knjige“ u Herceg Novom (2012) moja knjiga Rokenrol u Jugoslaviji 1956-1968. Izazov socijalističkom društvu proglašena je za izdavački poduhvat godine.

Moju naučnu bibliografiju radova o rokenrolu i popularnoj muzici, pored ostalih tema, možete videti ovde:

Sigurno vam nije poznato da sam početkom devedesetih imao kosu koja je sezala duže od polovine leđa. Bio sam član beogradske hardkor pank grupe Overdose o kojoj više možete pročitati ovde

Na ovoj slici iz 1990. su neki članovi beogradskih treš metal i hardkor pank sastava SMF, Bloodbath i Overdose. Dole sam u sredini.

Slika iz 1990.

Srpstvo i rokenrol su životni stav i prožimajuća energija. Borba protiv nepravde i laži.

Dobrodošli u novu sekciju Inforsa koja će se u užem smislu baviti rokenrol kulturom, a u širem i drugim vidovima popularne muzike. Posebno kantrijem, bluzom i irskim folkom.

Svake srede i subote, s novom temom i novim spotom.

Za početak, spot grupe Overdose „Folklored Monitored“ (1992).

dr Aleksandar Raković

IN4S

Podelite:

2 Komentari

  1. Nije mi jasno kako ljudi mogu porediti muziku pakla koja se sastoji od haosa i jeke tonova ,dreke i vriske (kao iz pakla),sa rajskom i bozanskom sinfojimom Srpske Narodne Muzike,koja kao da je sa Neba sisla.Sta se tu prozima sa Srpstvom od postanja sveta do danasnjega dana.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here