СРС: „Мирдита добар дан“ је антидржавна пропаганда – то не би дозволила ниједна озбиљна држава

Поделите:

СРПСКА радикална странка (СРС) оценила је да ниједна озбиљна држава не би дозволила одржавање фестивала „Мирдита добар дан“, који почиње сутра у Београду, јер се ради о антидржавној пропаганди и промоцији лажне државе Косово.

“Последња у низу непријатељских акција је такозвани фестивал Мирдита, фестивал који промовише наводну косовску културу и на тај начин признаје лажну државу Косово. Ниједна озбиљна држава у свету не би дозволила такву антидржавну пропаганду, а поготово не би финансирала организаторе таквих догађаја. Ниједна озбиљна држава, али Србија то дозвољава, макар и прећутно, дозвољава”, наводи се у саопштењу СРС.

Та странка је додала да су Србија и српски народ, на путу ка Европској унији, све чешће приморани да трпе понижења у сопственој земљи и да је неподношљиво што људи који су Срби по рођењу усред Београда промовишу антисрпске активности.

„У циљу заштите српских националних интереса ми српски радикали смо тражили да се кривично казни свако ко јавно каже да се у Сребреници десио геноцид, тражили смо и укидање финансирања невладиних организација које раде на штету српског народа, а у интересу страних обавештајних служби и влада. Напредњачка већина у Скупштини није прихватила предлоге српских радикала, јер је њима ваљда Србија у Европској унији важнија од српских националних и државних интереса”, додаје се.

СРС сматра да је обавеза државе да чува Устав и штити народ од идеја које могу да се роде “у лудим издајничким главама”.

 

Факти

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here