Шта тачно пише у ноти Суринама (фото)

Поделите:

Ноту у којој се наводи да је Влада Републике Суринам повукла признање Косова послала је Стална мисија Суринама у Уједињеним нацијама.

Како се наводи у ноти, она је упућена на адресе Мисије Србије у УН, српског Министарства спољних послова, али и косовског министарства.

У документу заведеном под бројем ДН 171/17 се наводи да се он односи на ноту коју је Србија послала Суринаму 29. јула 2016. и да „преноси одлуку Владе Републике Суринам о повлачењу признања Косова и Метохије као независне и суверене државе“.

Нота Суринама послата УН.
Нота Суринама послата УН.

Одлука је донета 27. октобра 2017. године. Како се наводи, Мисија при УН „има част“ да пренесе ову информацију, „у ишчекивању званичног одговора Србији“ од суринамског Министарства спољних послова.

„Дипломатска нота је послата и Министарству спољних послова Косова 30. октобра, у којој се информише о поменутој одлуци“, наводи се у документу.

Министар спољних послова Ивица Дачић је на ванредној конференцији за новинаре објавио да је Суринам повукао одлуку о признању Косова, док су из Приштине поручили да је „Дачић шарлатан и да то није истина“.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here