Стаматовић оштетио државу за 50 милиона евра!

Поделите:

Министарство грађевине издало је грађевинску дозволу за гондолу на Златибору, објавио је председник Општине Чајетина и лидер Здраве Србије Милан Стаматовић на свом Фејсбук профилу.

Министарство је саопшило да је дозволу издало, пошто је Општина, после три непотпуне пријаве поднела исправну документацију, и позвало надлежне да на време припреме и документацију за остале фазе градње уколико желе да добију дозволу на брз и ефикасан начин.

“Овај пример доказује да у Србији политички мотивисани притисци и заобилажење прописа нису начин да се дође до дозволе за градњу, већ је начин познат и исти за све инвеститоре – подношење потпуне документације без техничких пропуста”, наводи се у саопштењу.

Bespravna gradnja postala zaštitni znak srpske lepotice... Zlatibor

Ти радови, како се наводи у одлуци Министарства, обухватају изградњу крајње станице Торник с пратећим објектима. У одлуци је наведено и да грађевинска дозвола престаје да важи ако радови не почну у року од две године од дана правноснажности решења.

Инвеститор се на основу те одлуке обавезује да пре издавања употребне дозволе изврши спајање набројаних земљишних катастарских парцела у грађевинску парцелу, и да осам дана пре почетка извођења радова пријави почетак градње Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Инвеститор се обавезује да обезбеди стручни наџор изградње, наводи се у решењу и додаје да се за радове не обрачунава допринос за уређење грађевинског земљишта.

Министарство на крају саопштења указује да очекује да ће Тужилаштво поступити по пријави Министарства за организовани криминал у Општини Чајетина из 2015. године, и о томе обавестити јавност.

У том случају треба да се утврди да ли су незаконитим издавањем дозвола за изградњу на Златибору званичници Општине Чајетина и друга лица оштетили државу за више од 50 милиона евра, што су они негирали тврдећи да је та оптужба “политичка освета актуелне власти”.

Бета

Поделите:

2 Коментари

  1. У том случају треба да се утврди да ли су незаконитим издавањем дозвола за изградњу на Златибору званичници Општине Чајетина и друга лица оштетили државу за више од 50 милиона евра, што су они негирали тврдећи да је та оптужба „политичка освета актуелне власти“.

    стамата је узела ппод своје једна опасна жена која га контролише и гура у овакве ствари
    он је био зидар који је случајно ушао у политику

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here