Старе вести – кратка памет: Мило Ђукановић некад и сад

Поделите:

Поводом 21. маја 2006. године, када је Црна Гора изашла из државне заједнице са Србијом, Мило Ђуканповић је поручио да је Црна Гора као држава стасала и сазрезла, и да се никад више не задеси под Мојковцем као 1916. године, а тек нипошто под Дубровником 1991.

Како је казао Ђукановић, на другачијим темељима црногорска држава се није могла обновити, нити би на каквим другим ослонцима Црна Гора могла опстати.

Изјаве Мила Ђукановића некад и сад

„Зато нас не брину покушаји оспоравања црногорске државности који долазе управо и ових дана од истих оних који су и прије десет година били против обнове независности. Стасала је Црна Гора да се супротстави подривању својих државних темеља и сазрела да се никад више не задеси под Мојковцем као 1916.; а тек нипошто под Дубровником 1991.“, поручио је Ђукановић.

“Не може се махати с гранчицама мира док се српски народ коље, масакрира, силује, док им се пале куће и уништавају имања само зато што су Срби. Рат се не добија дезертерством, већ мобилизацијом”, – Ђукановићева изјава 1991. године.

Мило Ђукановић о Хрватској и Хрватима

 

Користимо прилику да подсетимо на ранији период, те из тога произилази само једно питање…кадa је Ђукановић био искрен, онда или сада, или пак никада.

IN4S, Восток

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here