Stare vesti – kratka pamet: Milo Đukanović nekad i sad

Podelite:

Povodom 21. maja 2006. godine, kada je Crna Gora izašla iz državne zajednice sa Srbijom, Milo Đukanpović je poručio da je Crna Gora kao država stasala i sazrezla, i da se nikad više ne zadesi pod Mojkovcem kao 1916. godine, a tek nipošto pod Dubrovnikom 1991.

Kako je kazao Đukanović, na drugačijim temeljima crnogorska država se nije mogla obnoviti, niti bi na kakvim drugim osloncima Crna Gora mogla opstati.

Izjave Mila Đukanovića nekad i sad

„Zato nas ne brinu pokušaji osporavanja crnogorske državnosti koji dolaze upravo i ovih dana od istih onih koji su i prije deset godina bili protiv obnove nezavisnosti. Stasala je Crna Gora da se suprotstavi podrivanju svojih državnih temelja i sazrela da se nikad više ne zadesi pod Mojkovcem kao 1916.; a tek nipošto pod Dubrovnikom 1991.“, poručio je Đukanović.

“Ne može se mahati s grančicama mira dok se srpski narod kolje, masakrira, siluje, dok im se pale kuće i uništavaju imanja samo zato što su Srbi. Rat se ne dobija dezerterstvom, već mobilizacijom”, – Đukanovićeva izjava 1991. godine.

Milo Đukanović o Hrvatskoj i Hrvatima

 

Koristimo priliku da podsetimo na raniji period, te iz toga proizilazi samo jedno pitanje…kada je Đukanović bio iskren, onda ili sada, ili pak nikada.

IN4S, Vostok

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here