Стари телевизори испред РЕМ-а, траже се измене медијских закона због ријалитија

Поделите:

Удружење за заштиту уставности и законитости у сарадњи са још неколико удружења одржало је испред просторија РЕМ-а перформанс са старим телевизорима, како би најавили почетак кампање скупљања потписа за нови медијски закон, којим би се ограничили ријалити програми на телевизијама са националном фреквенцијом.

Председник удружења Саво Манојловић је рекао да су више пута РЕМ-у слали пријаве због насилничког понашања у ријалити програмима, али да РЕМ није реаговао.

Манојловић се осврнуо и на најновији случај насиља, због ког је у среду ухапшен учесник ријалити програма “Задруга” Мирослав Мики Ђуричић и додао да су количина насиља и мањак културног садржаја на већини националних фреквенција показатељи да је промена Закона о електронским медијима неопходна.

“Намеће се један погрешан модел, а то је да се ради о приватним телевизијама, што је тачно, али су то приватне телевизије које су добиле јавну фреквенцију, па се правно гледано радии о јавно-приватном партнерству и оне ту фреквенцију морају да користе на одређен начин. Управо зато ћемо кренути у прикупљање потписа за измену постојећег закона и увођења рестриктивнијих мера”, казао је Саво Манојловић из УЗУЗ-а.

Н1

Поделите:

3 Коментари

 1. Ovi su protiv Željka Mitrovića to je očigledno jer riality na Pink televiziji je jedan od vodeći artikala po gledanosti a samim tim i zaradi..
  Ukidanjem toga to bi značilo nekoliko miliona evra godišnje umanjen prihod TV Pink..
  Nisam neki ljubitelj Željka Mitrovića ali on pošteno plaća porez ovoj državi i zarade svim učesnicima riality programa..
  Prema tome nisam za bilo kakve izmene zakona jer ljudi pošteno rade svoj posao..
  Ne podkradaju državu,glume na tv najbolje što znaju a ako se nekom ne sviđa žargon koji upotrebljavaju ne mora to da gledaju i slušaju..
  Postoji magično crveno dugme na daljinskom upravljaču a ne da zlobno štete interesima drugih ljudi.

 2. Да, у класном друштву какво је и сербско, постоје две класе људи, људи једног дугмета/тастера и разрађивачи програма/управљања. Нижи и виши слој, мало различито од робовласништва, само је сада у тенденцији дигитални тоталитаризам. Највиша класа или људи ордери, они управљају системом. Циљ “система” је расчовечење, обезљудство, депопули, и видимо да већина се томе не одупире, дакле нестаће са лица земље, а све у корист “обавештених”.

 3. Ne serendaj Rišona floskule iz Matrixa i Pobesnelog Maxa II deo kad svaka budala zna da je Srpsko društvo gulanfersko društvo…..
  Nema tu višeg i nižeg sloja imaš samo čobane koji se guraju da pobegnu iz obora u Beogradski pašaluk jer je tamo burek najslađi a haremske kurve podatne i napaljene..
  Sistem podrazumeva da postoje nekakva pravila i procedure a Beograd je lišen tih formalnosti i funkcioniše na drugačiji način nego što ti tripuješ u svojim filmskim isečcima..
  Razumem da Kalifornikacija trese Hollywood ali Srbija nije Hollywood nit će ikad biti ma koliko se seljanke femkale ili od digitalizacije pravile Hollywood-ske bungalove za elitnu gospodu haha

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here