Стављају производе на акцију, снижавају цене, а појма немате каква СТРАХОТА се крије иза тога!

Поделите:

Једна промотерка из Београда са дугогодишњим искуством тврди да је “провалила све форе и фазоне” које супермаркети користе када желе да купцу „увале“ производ.

Постоји небројено много мамаца за потрошаче, на које, махом они и наседају! Ипак, посебну пажњу требало би обратити управо на оне производе који су на неки начин истакнути.

Једна промотерка из Београда са дугогодишњим искуством тврди да је “провалила све форе и фазоне” које супермаркети користе када желе купцу да „увале“ производ.

– Многима је лакше да, уместо компликоване процедуре поврата намирница добављачу које су пред истеком рока трајања, исте продају потрошачима по нижим ценама. Исте цене представљају као „невиђене попусте“, а да не причамо о томе да је чак и та снижена цена далеко већа од набавне. Тако сам била сведок тога да су у једном од најпознатијих српских ланаца, паризер познатог српског добављача, продавали два комада по цени једног. Умотани траком „1 + 1 гратис“ они су вриштали са полица, а потрошачи су их бесомучно трпали у корпе…

Није ме мрзело да погледам о чему је реч. Тада сам схватила да је навика гледања рока трајања и више него паметна! Рок тих салама истицао је сутрадан. Kако сам била у унифоми друге фирме, нисам смела да упозорим жену са двоје деце која је трпала три та пакета у корпу. Рекла бих јој – „жено не ради то, трујеш децу“, али нисам смела ни да писнем – прича девојка која је желела да остане анонимна и која је због исте ситуације на свом радном месту касније ризиковала отказ.

– У униформи млекарице и кикицама моја задатак тог дана, да бих остварила најбољу продају у тој регији маркета, био је да продам две палете сира компаније за коју сам радила. Мислим се – ок, шта је то за осам сати. за час ћу ја то! Али онда…

– Знаш мила, рок истиче сутра, па ћемо продавати „1 + 1 гратис“. Значи лепимо траку, и два комада дајемо по цени једног – рекла ми је комерцијалиста.

И тада – мрак на очи. Не верујем. Млечни производ, пред истеком рока трајања. Супер, отроваћемо целу престоницу! Па онда се мислим, није све тако црно. Нису људи толико глупи. Гледаће рок чак и ако ја пробам да им увалим. ЈОK! Kако су видели гратисе, кренула је око мене права макљажа! Људи су се тукли, и сиреве у корпу трпали као да ће га јести наредних 10 година! Да је џабе, не би грабили толико.

Труд око продаје тог дана био је нула, а признајем, за неке сам чак и одмагала… како сам видела да мајке са децом трпају исти сир у корпе, рекла сам тихо, сваки пут ризикујући посао: „немојте“. На упитан поглед само сам им окретала декларацију са роком. Захвалне су долазиле, а ја мирна, јер – бар најмлађе нећемо тровати.

 

Alo

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here