Стефану се укочио четврти пршљен, па отишао да лови шаране рукама: Србија одахнула, крај серије!

Поделите:

Вечерашња епизода “Немањића”, српског “Гејм ов тронс” у покушају, гледаоцима је поново скренула пажњу на погрешне ствари. Уместо да се концентришу на стицање самосталности српске цркве, проглашење Растка Немањића за првог српског архиепископа, крунисања првог српског краља Стефана Првовенчаног, опет су морали да се смеју глупости.

На тапету је био већ поменути двојац браће Немањића – средњи и најмлађи синови родоначелника Немање – који је призивао град, пио вино, лечио болне пршљенове, рукама хватао рибу…

Тако смо сазнали да Растко пије вино, али само ‘ладно, па кад нестане леда, он призове град. Заправо, замоли за њега, као прави светитељ-чудотворац.

Kасније сусреће брата који се разгиба на двору, стење од болова и “нечујно” псује: “Мајку му је…”. Потом тај исти, болни Стефан Немањић одлази са млађим Растком на поноћно купање у реци, па, сметнуши с ума овоземаљске тегобе, рукама хвата шарана.

– Био је у трсци – одговара на питање како га је само ухватио, онако кроз шегу.

У наредних неколико минута је умро, васкрсао, замонашио се, па опет умро. Можда и од смеха.

Срећа, “Зора” је била последња епизода серије “Немањићи – рађање краљевине”. Kоначно је дошао крај срамоћењу српске историје и срамоти Јавног сервиса Србије. Амин.

Србија данас

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here