Stefanu se ukočio četvrti pršljen, pa otišao da lovi šarane rukama: Srbija odahnula, kraj serije!

Podelite:

Večerašnja epizoda “Nemanjića”, srpskog “Gejm ov trons” u pokušaju, gledaocima je ponovo skrenula pažnju na pogrešne stvari. Umesto da se koncentrišu na sticanje samostalnosti srpske crkve, proglašenje Rastka Nemanjića za prvog srpskog arhiepiskopa, krunisanja prvog srpskog kralja Stefana Prvovenčanog, opet su morali da se smeju gluposti.

Na tapetu je bio već pomenuti dvojac braće Nemanjića – srednji i najmlađi sinovi rodonačelnika Nemanje – koji je prizivao grad, pio vino, lečio bolne pršljenove, rukama hvatao ribu…

Tako smo saznali da Rastko pije vino, ali samo ‘ladno, pa kad nestane leda, on prizove grad. Zapravo, zamoli za njega, kao pravi svetitelj-čudotvorac.

Kasnije susreće brata koji se razgiba na dvoru, stenje od bolova i “nečujno” psuje: “Majku mu je…”. Potom taj isti, bolni Stefan Nemanjić odlazi sa mlađim Rastkom na ponoćno kupanje u reci, pa, smetnuši s uma ovozemaljske tegobe, rukama hvata šarana.

– Bio je u trsci – odgovara na pitanje kako ga je samo uhvatio, onako kroz šegu.

U narednih nekoliko minuta je umro, vaskrsao, zamonašio se, pa opet umro. Možda i od smeha.

Sreća, “Zora” je bila poslednja epizoda serije “Nemanjići – rađanje kraljevine”. Konačno je došao kraj sramoćenju srpske istorije i sramoti Javnog servisa Srbije. Amin.

Srbija danas

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here