Стигао одговор: САД и Ј. Кореја гађале С. Кореју

Поделите:

Сеул – Војске Јужне Кореје и САД испалиле неколико балистичких ракета према Северној Кореји као знак упозорења Пјонгјангу који је јуче лансирао балистичку ракету.

Вежбе и симулацију напада надгледао је председник Јужне Кореје Мун Џае-ин, навела је јужнокорејска агенција Јонхап. „Мун је током вежбе рекао да је озбиљна провокација из Северне Кореје навела власти да додатно реагују и покажу спосбоност ракетне одбране“, навео је Јонхап.

Истовремено, јужнокорејски министар одбране Хан Мин-Ку упозорио је да постоји велика могућност да Северна Кореја изведе шесту нуклеарну пробу, након што је први пут успешно тестирарала интерконтиненталну балистичку ракету.

„Крајњи циљ Северне Кореје је да своју нуклеарну снагу претвори у оружје, тако да видим велику шансу да се то догоди“, рекао је Хан на парламентарном брифингу одговарајући на питање посланика да ли верује да би Пјонгјанг могао да изведе ускоро нуклеарну пробу.

Он је додао да је познато да је Северна Кореја увек спремна да спроведе нуклеарни тест, али да до сада нису забележени никакви необични знаци, пренео је Ројтерс.

Војна вежба одржана је дан након што је Северна Кореја испалила нову балистичку ракету која је пала у Јапанско море.

Америчке власти потврдиле су касно синоћ да је Северна Кореја спровела прво тестирање интерконтиненталне балистичке ракете (ИЦБМ).

Због те нове рактене пробе, Савет безбедност УН ће данас после подне одржати хитан састанак на захтев САД, које су поручиле да су спремне да се бране од евентуалног напада Северне Кореје.

Б92

Поделите:

1 COMMENT

 1. napokon da severna Koreja vrati ono što je Čerčil započeo pose završetka II svetskog rata…..
  kad su porazili Hitlera imao je nameru da krene dalje u osvajanje na istok 1946…..
  prvo da uništi Staljina,zatim Kinu,da smeni Tita sa vlasti,pregazi Balkan i da liberal kapitalizam osvoji ceo svet…..
  odmah mu se ratničko koplje zalomilo na experimentalnom poligonu poluostrva Koreja 1952. pa je stao sa planom i odložio ratničke bubnjeve za bolja vremena….
  uspeo je da podeli Koreju ali ne i da slomi slobodarski severni deo…..
  napokon i oni imaju isto što su liberalci imali kad su spržili Hirošimu i Nagasaki čak i bolje oružje….
  oni su koristili klasičnu fisionu Uranijumsku bombu dok severno Korejanci imaju jaču i moćniju Vodoničnu Hidrogenku….
  neki kažu kopiju stare Sovjetske Tcar bombe najače testirane bombe koju je ikad izradio čovek…..
  jedna je dovoljna da zbriše celu južnu Koreju za 3-4 sekunda ali se plaše da je bace jer bi nastradalo dosta i severno Korejskog stanovništva….
  to čuvaju za sam kraj ako ih kapitalisti pritisnu uz zid i kad ne budu imali nikakve šanse da se odbrane……

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here