Стиже нам серија “Цар Душан – витезови реда змаја!”

Поделите:

После не баш тако сјајно оцењених Немањића, на мале екране стиже нам нови историјски спектакл, серија о цару Душану. Пројекат као режисер потписује Стојан Стојчић, по занимању архитекта, а серију ће заједно радити продукцијски тимови из Србије, Бугарске и Грчке.

Витезове глуме спортисти

Серија Цар Душан – витезови реда змаја имаће 24 епизоде, засноване на роману Цар Душан Николе Девуре, који је и сценариста серије. На реализацији ће радити читав тим архитеката, историчара, православних свештеника из све три земље.

“Цео тим, а биће нас 60-70, покушаће у потпуности да се размишљањем и филозофијом транспортује у 14. век. Не смемо заборавити, живимо у Србији 21. века, ми причамо београдским акцентом, а у потпуности морамо дочарати атмосферу Средњег века. У потпуности ћемо ‘уронити’ у амбијент тог доба, користићемо појмове из тог језика, не причам само на нивоу дијалога, већ и међу собом, током организације. Покушаћемо у потпуности да се саживимо са тим добом.”, истакао је Стојчић у изјави за домаће медије.

Серија ће и визуелно донети изузетно комплексне сцене како би гледаоци могли да боље доживе Средњи век. Снимаће се у студију Софији, где су већ спремни костими, оружје, сетови средњовековних села, болница, пијаце…

Снимаће се у једном селу на тромеђи Србије, Бугарске и Македоније, као и у студију у Kошутњаку чија ће изградња ускоро почети, а која ће бити “дом” Душановог витешког реда. Оно што је најзанимљивије јесте то да ће витезове играти српски спортисти, а међу њима се помиње и име нашег познатог кошаркаша Пеђе Стојаковића. Међутим, режисер Цара Душана, ипак, те појединости је задржао за себе. Бугари, са друге стране, предлажу да Царицу Јелену игра њихова глумица Нина Добрев, звезда Вампирских дневника.

“Цар Душан и његови витезови били су горостаси, имали су по 210 центиметара и више, и тражићемо их међу спортистима, а не професионалним глумцима.”

 

filmovi i tv

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here