Stiže nam serija “Car Dušan – vitezovi reda zmaja!”

Podelite:

Posle ne baš tako sjajno ocenjenih Nemanjića, na male ekrane stiže nam novi istorijski spektakl, serija o caru Dušanu. Projekat kao režiser potpisuje Stojan Stojčić, po zanimanju arhitekta, a seriju će zajedno raditi produkcijski timovi iz Srbije, Bugarske i Grčke.

Vitezove glume sportisti

Serija Car Dušan – vitezovi reda zmaja imaće 24 epizode, zasnovane na romanu Car Dušan Nikole Devure, koji je i scenarista serije. Na realizaciji će raditi čitav tim arhitekata, istoričara, pravoslavnih sveštenika iz sve tri zemlje.

“Ceo tim, a biće nas 60-70, pokušaće u potpunosti da se razmišljanjem i filozofijom transportuje u 14. vek. Ne smemo zaboraviti, živimo u Srbiji 21. veka, mi pričamo beogradskim akcentom, a u potpunosti moramo dočarati atmosferu Srednjeg veka. U potpunosti ćemo ‘uroniti’ u ambijent tog doba, koristićemo pojmove iz tog jezika, ne pričam samo na nivou dijaloga, već i među sobom, tokom organizacije. Pokušaćemo u potpunosti da se saživimo sa tim dobom.”, istakao je Stojčić u izjavi za domaće medije.

Serija će i vizuelno doneti izuzetno kompleksne scene kako bi gledaoci mogli da bolje dožive Srednji vek. Snimaće se u studiju Sofiji, gde su već spremni kostimi, oružje, setovi srednjovekovnih sela, bolnica, pijace…

Snimaće se u jednom selu na tromeđi Srbije, Bugarske i Makedonije, kao i u studiju u Košutnjaku čija će izgradnja uskoro početi, a koja će biti “dom” Dušanovog viteškog reda. Ono što je najzanimljivije jeste to da će vitezove igrati srpski sportisti, a među njima se pominje i ime našeg poznatog košarkaša Peđe Stojakovića. Međutim, režiser Cara Dušana, ipak, te pojedinosti je zadržao za sebe. Bugari, sa druge strane, predlažu da Caricu Jelenu igra njihova glumica Nina Dobrev, zvezda Vampirskih dnevnika.

“Car Dušan i njegovi vitezovi bili su gorostasi, imali su po 210 centimetara i više, i tražićemo ih među sportistima, a ne profesionalnim glumcima.”

 

filmovi i tv

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here