Столтенберг: САД и Турска требају наћи решење за спор

Поделите:

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг позвао је Сједињене Државе и Турску да “сједну и пронађу рјешења” за кризу у односима између двије кључне чланице тог војног савеза, истакавши важну улогу Турске у борби против тероризма.

“Само позивам САД и Турску да сједну и нађу рјешења, јер је за Алијансу важно да можемо блиско међусобно сарађивати, поготово у тој регији, јер је Турска кључна за нашу борбу против тероризма”, рекао је Столтенберг за АФП.

Због хапшења запослених у америчким дипломатским мисијама у Турској, Wасхингтон је прије неколико дана обуставио издавање виза Турцима, на шта је Анкара одговорила реципрочном мјером, што је довело до дипломатске кризе.

Интервенција против Сјеверне Kореје
Први човјек НАТО-а је, такођер, у интервјуу који је француској агенцији дао у сједишту Алијансе у Бриселу, упозорио да би војна интервенција против Сјеверне Kореје имала “погубне посљедице”.

ОИ је то казао након што је амерички предсједник Доналд Трумп рекао да су дипломатски напори пропали.

“Употреба војне силе имат ће погубне посљедице. Мислим да то заиста нико не жели и зато морамо наставити напоре у циљу изналажења мирног рјешења”, закључио је Столтенберг.

 

 

 

Агенције

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here