СТОП СРПСКИМ ТАБЛИЦАМА: Од понедељка косовска* полиција одузима возила без КС таблица

Поделите:

Косовска полиција саопштила је да ће од понедељка 24. септембра спроводити појачану контролу током које ће одузимати технички неисправна и нерегистрована возила, а против лица која буду управљала оваквим возилима, биће предузимане законске мјере.

РТК у програму на српском језику објашњава да је пререгистрација возила на КС таблице, постигнута договором у Бриселу, заžживјела у српским општинама јуžжно од Ибра, али не и на сјеверу Косова*, гдје су грађани углавном одбијали да пререгиструју своја возила или да их уопште не региструју.

Од 24. септембра 2018. године, полицијски служžбеници региона Митровица Сјевер предузеће полицијске мјере у свим општинама на подручју овог региона, укључујући појачану контролу возила увезених из иностранства, као и свих других возила која немају потребну документацију или су нерегистрована, јавља РТС.

„На основу оперативног плана Регионалне дирекције полиције, таква ће возила бити искључена из саобраћаја, а према лицима која управљају њима биће предузете и законске мјере, конфисковање возила и процесуирање случајева“, наводи се у саопштењу косовске полиције, пренио је РТС.

Наводи се и да су из косовске* полиције поручили да је „предузимање оваквих мјера неопходно ради веће безбједности свих учесника у саобраћају и како би се смањио број незгода са смртним исходом“.

*Привремено окупирана територија на југу Републике Србије

in4s.net
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here