Стотине хиљада људи живи у невероватно малим становима налик сандуцима (ФОТО)

Поделите:

Следећи пут кад помислите да живите у премаленом простору, сетите се да постоје и „сандук станови“ у којима у Хонг Kонгу живи више од 200.000 људи.

„Сандук станове“ осудио је и УН, а у питању су веома доступне некретнине у којима је живот тешко и замислив, али велики број људи нажалост у таквим околностима живи.

Фотограф Бени Лем, чије фотографије су скренуле пажњу на проблем, признао је „Натионал Геограпхицу“ да је након фотографисања таквих простора дошао у свој стан и плакао. Након четири године и посета више од 100 таквих станова, резултат је многе шокирао, али и поново актуализовао питање.

„Можда нас не би требало бити брига јер ови људи живе далеко од наших домова и наших живота. Међутим, то су људи који су део нашег живота – који производе за нас, раде у услужним делатностима, седе поред нас, пролазе поред нас. Једина разлика између нас и њих је људско достојанство. Они га немају“, објаснио је Лем и описао „сандук станове“ као ноћну мору коју не би пожелео никоме.

С популацијом од преко 7,5 милијуна људи и готово без простора за ширење, цена станова у Хонг Kонгу је међу највећим у свету. Многи су због тога присиљени да живе у оваквом скученом простору.

 

 

 

021

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here